Annons

Mästare med klass

Söndagen den 20 januari gästar professor Hans Pålsson Landskrona med konserten ”Mästare med klass”. Tillsammans med tre av sina pianoelever från Musikhögskolan i Malmö ger han konsert och publiken ges möjlighet att få uppleva det fina samspel som uppstår mellan en mästare och hans klass.

Konceptet Mästare med klass har utvecklats av Musik i Syd i samarbete med Musikhög-skolan i Malmö, för att ge möjlighet till några av skolans många lärare att visa sina elever hur en kammarmusikkonsert kan se ut i det verkliga livet.

Annons
 

Hans Pålsson är pianist samt professor vid Lunds universitet. Sedan 1979 är han  huvudlärare i piano vid Musikhögskolan i Malmö. Hans Pålsson är internationellt verksam som gästprofessor vid masterclasses vid en rad musikhögskolor. 

Hans Pålsson har framträtt som solist tillsammans med dirigenter som Sixten Ehrling, EsaPekka Salonen och Okko Kamu och turnerat i många av Europas länder samt i Kanada.

Hans Pålsson har tillägnats över 60 soloverk och pianokonserter. Genom tv-serien ”I döda  mästares sällskap” har Hans Pålsson inspirerat och nått ut till en ny stor publik och spridit kunskap om ständigt levande musik av ”döda mästare”.

Medverkande pianoelever är Jesper Olsson, Fredrik Schützer och Jae-Won Trignell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser