Annons

Andra skolmässan närmar sig

Är du nyfiken på det kommunala utbildningsmöjligheterna så ska du absolut bege dig till Folkets Hus, onsdagen den 23 januari. Då arrangeras nämligen den andra Skolmässan i Landskrona.

29 montrar från 12 skolor kommer att finnas på plats.
– Mässan är till för att blivande elever lätt ska kunna få information om vilka högstadieskolor och gymnasium som finns i staden och vad dessa har att erbjuda, säger studenten vid eventkoordinatorutbildningen Lisen Kampf som är projektledare för Skolmässan.
– Även vuxenutbildningen och vår yrkeshögskola samt för hudterapeuterna finns på plats. Elever och lärare finns tillgängliga för att svara på frågor, säger Lisen Kampf som är en av dryga 20-talet elever i klass Event12.
– Vi startade vår utbildning till eventkoordinatörer i fjol, därav namnet på klassen.

Annons
 

Utöver själva Skolmässan kommer en deltävling i Blixtlåset – The Innovation Award att gå av stapeln.
Blixtlåset – The Innovation Award är Sveriges gymnasiemästerskap för uppfinnare och under onsdagen  kommer deltävlingen för södra Sverige att hållas i Folkets Hus.
Mellan klockan 10:00-12:00 kommer deltagarna att visa upp sina olika uppfinningar i form av prototyper i Lilla festsalen, ingång Eriksgatan.
– Alla nyfikna är välkommen att gå runt bland 34 lag och titta på de innovativa uppfinningar som ställs ut.

Medan mässan pågår kommer tävlingsdeltagarna växelvis bli bedömda av en jury för att sedan, mellan 13:00-14:00, höra juryns bedömningar på scen. Klockan 15:00 är det prisutdelning.

Själva Skolmässan kommer att håll till i Stora festsal och under dagen kommer det estetiska programmet från Kulturskolan att bjuda på underhållning och Landskronaprofilen Dennis Westerberg vara konferencier.
Rikskände bloggaren Egoina kommer även hon att ha en monter på mässan.
– Vi kan prata utbildning, att starta eget eller hur man gör för att skriva i en tidning. Eller så pratar vi om något helt annat, det är upp till er, skriver hon på sin blogg.

Det är alltså Event 12 från yrkeshögskolan Eventkoordinator som står som arrangör.
– Vi har tidigare varit behjälpliga vid invigningen av Helsingborgs Arena och med  Handelns dag. I vår kommer vi bland annat arbeta med Eurovision Song Contest. Just nu pågår diskussioner vad vi ska göra där men drömmen är naturligtvis att få vara inne i arenan, säger Lisen Kampf.

Redan på lördag kan centrumflanörer stifta bekantskap med Event 12 då dessa anordna en happening.
– Vi kommer att vara utklädda till olika yrken, kopplade till de olika gymnasieprogrammen och informera förbipasserande om Skolmässan, samt dela ut flyers och äpplen, kunskapsäpplen, avslutar projektledaren med ett leende. 

Skolmässan har öppet klockan 11-19 onsdagen den 23 januari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser