Annons

Skadegörelse mot bussar ökar polisiär närvaro

Ungdomar har i slutet av förra veckan ägnat sig åt skadegörelse vid åtta tillfällen mot stadsbussarna i Karlslundsområdet. På torsdagen och fredagen rörde det sig om stenkastning och på lördagen kulminerade trakasserierna då två bussar besköts, troligtvis med någon typ av luftvapen. Följden blev att bussbolaget beslöt att ställa in busstrafiken i Landskrona under ett par timmar samtidigt som polis patrullerade med extra personal på Koppargården.

Händelserna har fått till följd att kommunen under måndagen suttit i möte med såväl bussbolag som polis.
– Vi har suttit tillsammans under dagen och diskuterat vad som hänt och vad som behöver göras, både i ett kortare och i ett längre perspektiv, säger Landskrona stads säkerhetschef Mats Persson.
– Det viktiga är i första läget att vi får tag på de skyldiga. Vet man någonting så bör man kontakta polisen omedelbart. Dessa ungdomar gör skada för samtliga boende i området och så kan det inte fortsätta. Det är dags att de som bor och verkar i området säger ifrån, säger Mats Persson.

Annons
 

Bussarna går sedan söndagen som vanligt i området men polisen har utökat sin patrullering i området och dessutom har såväl kommunen som bussbolaget engagerat väktare som kommer att röra sig i Karlslundsområdet. Även kommunens fält- och fritidgrupp kommer att öka sin närvaro på Koppargården för att försöka dra sitt strå till stacken för att minska skadegörelsen och öka tryggheten.

Kommunstyrelsen ordförande Torkild Strandberg vill se hårda tag.
– Tendenser till stenkastning mot räddningstjänst och polis eller, som nu, skottlossning mot kollektivtrafiken är brottslighet på en nivå som samhället aldrig får tolerera. De personer som ägnar sig åt sådant ska gripas, dömas och straffas, säger Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser