Annons

Regissör och kulturprofil leder Kulturnatt i vår

Fritids- och kulturförvaltningen söker ett nytt grepp för Kulturnatten i samband med stadens 600-årsjubileum. Som vi tidigare berätta blir det under jubileumsåret två kulturnätter i Landskrona. Regissören och kulturprofilen Csaba Bene Perlenberg har fått i uppgift att producera en helt ny Kulturnatt i vår – ”Vår Kulturnatt”.
– Det är ett riktigt drömuppdrag för min del, säger Csaba Bene Perlenberg.
– Dessutom är det min uppfattning, som både kulturaktör men även kulturbesökare, att det i vår stad sker väldigt spännande saker inom kultursektorn som är ganska unikt för en stad i Landskronas storlek, inte bara i regionen men även nationellt. Det är spännande att få vara del av den framåtrörelsen.

– Vår förhoppning är att Csabas kontaktnät ska komma evenemanget till gagn, säger Göran Nyström, förvaltningschef på fritids- och kulturförvaltningen.
– Man ska känna igen sig i vårens kulturnatt, och ändå inte. Formen är densamma men innehållet ska vara lite nytt. Utvecklingen ska kännas naturlig och organisk, inflikar projektledaren.

Annons
 

Kulturnatten i Landskrona firade 20 år i höstas. Det har varit ett återkommande, uppskattat kulturevenemang som vitaliserat både den lokala kulturscenen såväl som staden. Nu blir det ett nytt grepp att förlägga evenemanget till våren, som blir fredagen den 10 maj 2013.

Csaba Bene Perlenberg har rönt stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt med en serie av prisbelönta kortfilmer. Hans senaste film ”21” (2011) visades runt om i hela världen och belönades med ”Bästa Kortfilm” och ”Bästa Regissör” i USA. De två senaste åren har han också varit med om att organisera och producera Bakgårdsbion tillsammans med Röda Kvarn Helsingborg under Helsingborgsfestivalen.  Han är även en driven skribent och har under fjolåret vikarierat som ledarskribent på Hallandsposten och Eskilstuna Kuriren. Landskrona Direkts läsare känner honom även som krönikör på sidan och på tal om det finns en dagsfärsk krönika uppe.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser