Annons

SD om avskedet som MP ej deltog i

Hur socialdemokraterna, moderaterna och folkpartisterna ställt sig till att ge stadsdirektör Christer Pålsson silkessnöret har vi rapporterat. Likaså kan man genom Vänsterpartiets enkla fråga till Torkild Strandberg utläsa var de anser. Återstår Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Miljöpartiet deltog inte i gårdagens beslut att entlediga stadsdirektör Christer Pålsson. Partiets kommunstyrelseledamot Lilian Håkansson var enligt uppgift på semester. Noterbart i sammanhanget var ett det var rektor Mattias Adolfsson  (FP) som fick gå in och vikariera för den tidigare läraren.

Annons
 

Sverigedemokraterna representerades i beslutet av sina ordinarie ledamöter Stefan Olsson och Mona Andersson.
– Det måste finnas ett djupt förtroende mellan kommunstyrelsens ordförande och dennes närmste tjänsteman, och det finns det uppenbarligen inte i detta fall. Därför är uppsägningen en nödvändig och logisk konsekvens. Det är i första hand kommunstyrelsens ordförande som måste avgöra en sådan fråga – det är trots allt denne som ska ha det dagliga nära samarbetet med en stadsdirektör, säger Stefan Olsson, ordförande i SD Landskrona och menar att hans parti har haft för lite att göra med Christer Pålsson för att uttala sig om hans kompetens och utförda arbetsuppgifter.
– Men vi kan inte påstå att han gjort något djupare intryck på oss.

– Vid de entledigandet som skett tidigare av stadsdirektörer har kommunstyrelsen aldrig varit inblandade då det är självklart att det är kommunstyrelsens ordförande som fattar ett sådant beslut, tillägger han och understryker att SD inte aktivt medverkat till att entlediga stadsdirektören.
– Det är Torkild Strandbergs (FP) beslut i egenskap av kommunstyrelsens ordförande, avslutar Stefan Olsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser