Annons

KS vill inte öppna upp vattentornet

I våras lämnade moderaten Marko Huttunen in en sjusidig motion till kommunfullmäktige där han ville tillsätta en utredning om att öppna upp Nya Vattentornet för allmänheten.
Kommunstyrelsen föreslog igår att kommunfullmäktige beslutar att anse motionen som besvarad.
– Jag ville bidra med en rejält underbyggd motion som innehöll mer än en att-sats, säger Marko Huttunen och är beklämd över den styvmoderliga behandlingen som han anser motionen fått.
– Här har teknik- och serviceförvaltningen undersökt saken. I kommunen finns tjänstemän som arbetar med turism, som dessutom sagt till mig att ett öppnande av vattentornet vore positivt för staden, dessa har inte fått uttala sig. Att några tekniknissar och självutnämnda servicemind-människor inte hajar vad som är bäst för stan, när det inte ens skulle kosta mer än entledigandet av en stadsdirektör, förvånar mig inte, säger Marko Huttunen.

Teknik- och serviceförvaltningen tillstår att det är full möjligt att genomföra en öppning av vattentornet för allmänheten om man delar upp anläggningen i en drift del och samt en allmän del.
– Allmänheten har då bara tillträde till plattformen under själva kupolen dit även hissen kommer att gå, skriver man i sitt svar.

Annons
 

Förvaltningen menar vidare att släppa upp allmänheten på taket vore direkt olämpligt ur säkerhetssynpunkt ”då anläggningar av denna art kan komma att säkerhetsklassas inom en snar framtid.”
– Det är ren spekulation, menar Marko Huttunen.

Kostnaden för att låta allmänheten få tillträdde till den nedre plattformen beräknar man till1,4 miljoner kronor, då ingår hiss, väderskydd, upprustning och säkerhetsåtgärder.
– Varken intäkter eller goodwill finns medräknade, säger Marko Huttunen.

– Jag anser att KS-beslut är märkligt. Jag vill att det tillsätts en utredning, inte en liten undersökning från bara en förvaltning. Jag menar att såväl turiststrateger som varumärkesexperter bör uttala sig. Jag hoppas att ledamöterna i fullmäktige är med vidsynta än KS, avslutar Marko Huttunen som nog inte ska hoppas på för mycket då kommunstyrelsens beslut var enhälligt.


Marko Huttunen blickar ut genom redaktionens fönster mot vattentornet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser