Annons

S nedröstade gällande Christer Pålsson

Efter torsdagens kommunstyrelsemöte står det klart att stadsdirektör Christer Pålsson får sluta med omedelbar verkan. Med röstsiffrorna 8-5 togs beslutet efter en dryg timmes förhandlingar. De som röstade mot entledigandet var de fem socialdemokraterna.
– Eftersom vi inte fick presenterat någon anledning till varför han skulle avskedas så kunde vi inte stå bakom beslutet, sa Niklas Karlsson (S) med illa dold besvikelse efter mötet.
– Jag tycker fan i mig att det är ett anständighetskrav att motivera varför en person blir entledigad.

Personligen tycker Niklas Karlsson att Christer Pålsson gjort ett utmärkt arbete under sina fyra månader. Han tror dock att han ska ha gjort klart för bland annat stadsbyggnadsnämndens ordförande Börje Andersson att hans chef är kommunstyrelsens ordförande och ingen annan.
– Utan att säga för mycket så tror jag att Christer gjorde klart att han tänkte vara verksamhetens främsta företrädare och inte någon politisk hantlangare.

Annons
 

Förutom att Niklas Karlsson inte anser att han fått någon direkt anledning till varför Christer Pålsson sparkats så är han starkt kritisk till handhavandet av ärendet.
– Först ville ju Torkild Strandberg sparka honom redan i tisdags. Vad jag undrar är varför det var så bråttom att han inte ansåg sig kunna vänta till torsdagens KS-möte. Man ställer ju sig frågan och Christer Pålsson gjort något kriminellt? Nej, såhär får det inte gå till. Jag skäms inför Christer i fråga om hur vi behandlat honom.

Inför kommande kommunstyrelsemöte väntas Torkild Strandberg föreslå att kommunens kanslichef Stefan Johansson, som varit tillförordnad stadsdirektör innan Christer Pålsson fick sin tjänst, som ny chef för kommunen.
– Stefan är en mycket duktig byråkrat och administratör men jag är rädd att han får börja i uppförsbacke. Han har mycket att bevisa. Jag tvivlar på att det är en bra lösning långsiktigt.

Niklas Karlsson tror att hela affären skadat Landskronas anseende och att det kommer att få konsekvenser.
– Grundläggande i en demokrati att det finns yttrandefrihet, medlarfrihet och öppenhet. Så har det inte varit här. Frågan jag ställer mig är hur vi ska kunna hitta kompetenta personer som vill jobba inom vår organisation. Om det är en kris vet jag inte men att det är allvarligt på sikt råder det ingen tvekan om. Det här är inte bra, avslutar han.

En timme efter Niklas Karlssons presskonferens kallade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg pressen till sig. Artikel om denna kommer under eftermiddagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser