Annons

20-åring åtalas för grovt vållande till annans död

Sommaren 2011 förolyckades en man vid en trafikolycka på Löpargatan i Landskrona. Nu anser sig kammaråklagare Lars Danielsson ha så mycket bevis emot en idag 20-årig Landskronabo, att han lämnat in en stämningsansökan. Förutom grovt vållande till annans död åtalas 20-åringen för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri samt narkotikabrott.

Det vad den 7 juli 2011 som den nu åtalade färdades i en bil tillsammans med tre vänner på Löpargatan. I samband med att de skulle köra om en buss som skulle göra en vänstersväng, tappade föraren av bilen kontrollen och därmed krockade de först mot en lyktstolpe och sedan mejade de ner en busskur där den mannen som förolyckades befann sig.

Annons
 

Förutom vittnesbevisning och bilder från övervakningskameror lutar sig åklagaren bland annat mot en kriminalteknisk undersökning samt sakkunnigutlåtande från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser