Annons

Niklas Karlsson – Uppsägningen är ogiltig!

Den uppsägning som stadsdirektör Christer Pålsson fick på papper under tisdagseftermiddagen är ogiltig. Det hävdar oppositionsrådet Niklas Karlsson (S).
– Det är kommunstyrelsen som anställer stadsdirektören och det är samma styrelse som säger upp honom. Torkild Strandberg (FP), som är styrelsens ordförande har inget ensamt mandat att sparka honom, säger en mycket upprörd Niklas Karlsson.
– Jag fick höra om detta på omvägar i dagarna och idag kom beskedet. Torkild för en politik som hör hemma i en annan tid och det kan inte vi acceptera. Det är inte så man bedriver demokrati.

Vad som händer nu är att Niklas Karlsson kommer att kräva att frågan avgörs på torsdagens kommunstyrelsemöte.
– Då får Torkild samla ihop sina kompisar. Vad gäller Miljöpartiet och Moderaterna så har de fullständigt lagt sig och det är Sverigedemokraterna som är Folkpartiets allierade. Så väljer dom andra att lägga sig ner och bli trampade på så får det bli upp till dom. Vi kommer inte att rösta för en uppsägning, dundrar oppositionsrådet.

Annons
 

Niklas Karlsson tror sig veta anledningen till den uppkomna situationen.
– Det hemska är att allt detta kan härledas till att Börje och Torkild vill bygga ett monument över sig själv på campingen. Hade vi fört en dialog i ämnet tidigare så hade det inte behövt bli såhär men som sagt, nu kör Torkild och Börje sitt race, säger han och funderar en stund innan han avslutningsvis svarar på om han anser detta vara det lägsta lågvattenmärket hittills.
– Det finns inga grader i helvetet. Det enda jag hoppas på är att folk nu verkligen får upp ögonen för hur Torkild försöker styra vår stad. Det har gjorts väldigt tydligt idag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser