Annons

Milan nominerad för en Guldbagge

Tio minuter försent startades presskonferensen för årets Guldbaggegala i Stockholm idag.

På plats i Spegelsalen på Berns var ingen mindre än Landskronas egen Milan Dragisic som är en av tre nominerade till årets bästa manliga biroll. Det är i filmen Äta, Sova, Dö som han spelar pappan till en tjej som blir arbetslös efter neddragningar i den grönsaksfabrik som hon jobbar i.

Annons
 

På frågan hur det känns att vara nominerad svarar han först genom att vara tyst och efter en stunds funderande skakar han på huvudet.
– Ärligt talat. Jag vet inte hur det känns. Jag visste att jag ska till galan den 21 januari men att jag blivit nominerad visste jag inte förrän för ett par dagar sedan. Det är jävligt stort och det börjar pirra i magen, säger han med sitt karakteristiska leende.
Jag blev uppringd i helgen och då sade de att jag skulle komma till Stockholm på presskonferens eftersom jag blivit nominerad och här är jag nu tillsammans med en massa kändisar.

Om du nu skulle vinna, kommer du att hålla långa tal då?
– Hahahaaa… Jag vet inte. Jag går nog bara upp och säger något. Det är jag ganska bra på.

Vad vet du mer om den 21 januari då det är dags för gala?
– Inte så mycket mer än att vi ska bo på Hotel Hansson i Vasastan, samma hotell som vi bodde på när det var premiär i Stockholm. Vad gäller kläder och annat så får jag fråga filmens producent China Åhlander. Hon är som en mamma för mig och det finns inget som inte hon fixar, säger Milan Dragisic följt av ett hjärtligt skratt.

För de som följt Milan Dragisic under 2012 har han visat att inget är omöjligt. Naturligtvis är han öppen för vad framtiden kan ha i sitt sköte men klart är att han, trots all uppståndelse, har båda fötterna på jorden. – Vad händer när Guldbaggegalan ligger bakom dig?
– Då ska jag se till att fixa mina fackpapper så att jag kan fortsätta att stämpla. Mitt liv påminner en hel del om filmen jag spelat i. Det var därför en ganska enkel roll i och med att jag bara behövde vara mig själv.

Ett stort grattis till nomineringen!
– Tack, och det är alltid kul när ni skriver om mig.

Under presskonferensen fick årets konferencier till galan, Babben Larsson, frågan vilken av filmerna hon själv gillade?
– Äta Sova Dö, svarade hon blixtsnabbt.
– Det är en bra film som berättar en viktig historia, blev svaret.

Äta Sova Dö nomineradaes i fem kategorier.

Bästa manliga biroll: Peter Carlberg för rollen som Klas i Avalon, Milan Dragišić för rollen som pappan i Äta sova dö och Fares Fares för rollen som Mahmoud i Snabba cash II.
Bästa kvinnliga huvudroll: Pernilla August för rollen som Dagmar Glans i Call Girl, Nermina Lukač för rollen som Raša i Äta sova dö och och Linda Molin för rollen som Kristin i Bitchkram.
Bästa regi: Mikael Marcimain för Call Girl, Gabriela Pichler för Äta sova dö, Jan Troell för Dom över död man
Bästa film: Call Girl, Searching for Sugar Man och Äta sova dö
Bästa manus: Gabriela Pichler för manuskriptet till Äta sova dö, Malik Bendjelloul för manuskriptet till Searching for Sugar Man samt Marietta von Hausswolff von Baumgarten för manuskriptet till Call Girl.


Milan Dragisic intervjuades i direktsändning på SVT:s webb av Svenska Filminstitutets presschef Jan Göransson. Foto: SVT.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser