Annons

Planer för kungabesök tar form

I veckan har en liten delegation från Landskrona varit på Hovet i Stockholm för att gå genom programmet då Kung Carl den sextonde Gustaf dyker upp den 20 mars nästa år för att offentligt inviga Landskronas 600-årsjubileum.
– Det var ett mycket trevligt möte vi hade med Hovet. Några direkta nyheter har vi inte utan det rörde sig mest om rent praktiska ting, tillexempel att kungen kommer klockan nio istället för halv tio. Det var alltså mest detaljer som diskuterades, säger kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg, som var en av de tre från Landskrona som var i Stockholm.

Kungen själv träffade de inte, inte öga mot öga i alla fall.
– Han kom förbi i bilen just som vi höll på att checka in oss och sedan satt vi våningen under honom och hade vårt möte.

Annons
 

Kungabesöket börjar med att kungen kommer till Rådhuset där han tas emot av kommunalråden samt kommunfullmäktiges presidium. Eventuellt kommer en rundvandring att äga rum med ett stopp i fullmäktigesalen innan kosan styrs mot gamla kyrkans grund. Därefter tar följet sig till Järnvägsgatan där man kommer att visa upp ”walk of fame” innan det är dags för högtidligt tal av kungen på jubileumsscenen som kommer att uppföras i teaterparken. Efter talet ska kungen ta sig till museet en kort stund innan besöket avslutas med en måltid på citadellet och cirka 14.30 är det kungliga besöket slut för denna gång.
– Vi är mycket stolta och glada att kungen ger sig så mycket tid hos oss. Hans schema är fullspäckat. Noterbart är att han 2013 firar sitt 40:e år som kung, avslutar Lennart Söderberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser