Annons

Förskolebarn byggde pepparhöna

Igår var det avslutning för förskolebarnen på Hvens Förskola. Barnen hade bjudit in sina föräldrar på ”Julfrukost” och de hade dukat fram såväl löksill och köttbullar som bakat bröd och hemmagjord risgrynsgröt.

Dagen till ära skulle även ”Pepparhönan” visas upp innan det var dags att dansa kring granen.
– Vi har haft Pettson och Findus som tema under november och december och i boken Rävjakten bygger de en höna i sin verkstad. Vi har ingen verkstad men har arbetat med ”Snilleblixtarna”, som går ut på att skruva sönder gamla elapparater och se hur de ser ut och kan användas till annat. Barnen kom på att vi kunde använda dessa saker för att bygga vår höna. Det är delar från röjsåg, telefon, tangentbord, borrmaskin, dosan till en förlängningssladd med mera, hälsar Eva Billberg på förskolan.
– Med en boll som kropp, fjädrar som vi fick när vi hälsade på två av barnens hönor och silvertejp har de hjälpts åt att bygga denna vackra höna. Pepparen finns i kammen och kommer så småningom explodera, vid första försöket blev det ingen explosion, så vi prövar oss fram.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser