Annons

Sparbanksstiftelse delar ut 100 000 kronor

Sparbanksstiftelsen Skåne delar ut 100 000 kronor i anslag till förenings- och kulturaktiviteter i Landskrona. Landskronaidrottens samorganisation (LISA) får 50 000 kronor till LandskronaGalan.
– Det var en mycket trevlig julklapp för oss, förklarar Gunnar Nilsson, ordförande i LISA, som den 5 april 2013 kommer att genomföra LandskronaGalan i idrottshallen.
– Sparbanksstiftelsen Skånes 50 000 kronor är ett värdefullt bidrag till galan, som den här gången inte bara har fokus på idrotten utan även näringslivet, säger Gunnar Nilsson.

Efter några turbulenta år har Sparbanksstiftelsen Skåne, grundare av Swedbank, stadigt förbättrat sin ekonomi så att det nu fanns förutsättningar att återuppta även anslagsverksamheten beträffande lokala potter.
– Till en början blir det av naturliga skäl i blygsam skala, men för varje år är det vår förhoppning att vi skall kunna öka anslagsverksamheten. Under 2013 kommer vi också att utvidga vår utdelning av stipendier inom utbildning och idrott, förklarar Hans Laufeld, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Annons
 

Genom åren har Sparbanksstiftelsen Skåne delat ut runt 500 miljoner kronor i Skåne inom kultur, idrott, näringsliv, utbildning och forskning. De beviljade anslagen ur den lokala potten för Landskrona på 100 000 kronor präglas inte bara i fallet med LandskronaGalan utan även av att Landskrona stad 2013 fyller 600 år.
Tågarpsortens Ryttarförening tilldelas 20 000 kronor. Tillsammans med Landskrona Ridklubb och Viarps Kör & Ridklubb skall Tågarpsortens Ryttarförening medverka aktivt i stadens jubileumsfirande.
Det gäller också det teaterprojekt som Öresundsteatern skall genomföra under jubileumsåret genom att sätta upp musikteaterföreställningen ”Bara en berglärka” på Landskrona Citadell under sommaren 2013. Öresundsteatern får också 20 000 kronor i anslag från Sparbanksstiftelsen Skåne.

De resterande 10 000 kronorna av den lokala potten går till ett stipendium för ett säkrare och tryggare Landskrona.
– Vi är självfallet mycket glada över att Sparbanksstiftelsen Skåne åter ha kunnat öppna sin anslagsverksamhet. Lokalt inom Swedbank vet vi hur värdefulla dessa anslag är för föreningslivet i Landskrona, framhåller Ann-Christine Hasselgren, bankchef  för Swedbank i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser