Annons

Orutinerade Lejon räckte inte till

Det blev förlust med 3-5 för Lejonet i gårdagens hemmamatch mot Sannarp från Halmstad. 

Sannarp började klart bäst och tryckte tillbaka Lejonet rejält i början av matchen och utan en storspelande målvakt i Ted Mihalek-Hellström hade siffrorna lätt kunnat runnit iväg.

Annons
 

Istället är det Lejonet som gör ledningsmålet i mitten av perioden då Linus Molin gräver fram pucken i ena hörnet och går  fram och rundar Joachim Björkman i Sannarps mål och sätter 1-0. En på inget sätt rättvis periodledning men starkt gjort av Lejonet.

I inledningen på andra perioden får Sannarp ett powerplay som Lejonet reder ut bra. I mitten av perioden är det dags igen. Lejonet tvingas spela tre mot fem och här vänder matchen. Kvitteringen kom som ett brev på posten. Därefter trillar ytterligare ett mål in ochnär perioden var slut stod det 3-2 på resultattavlan.

7.29 in i sista perioden dömer sedan domaren mål efter en märklig situation.  Pucken tar i båda stolparna bakom Lejonet målvakten men domaren var säker på sin sak och dömde mål.
Med drygt fem minuter kvar av matchen reducerar Leojonet till 3-4 och med knappt två minuter kvar av matchen får Lejonet en tekning i offensiv zon. Timeout begärs och efter detta tar man ut målvakten i ett försök att nå kvittering. Istället för att komma till avslut så förlorar hemmalaget tekningen och med två man mot en gör gästerna inga misstag utan kan sätta sista spiken i kistan.

En tung förlust för de unga Lejonen som nu får passa på att smälta detta under den välbehövliga julvilan innan serien drar igång igen den 6 januari hemma mot HA74 från Sävsjö.

Matchfakta
Resultat: 3-5 (1-0, 1-3,1-2)
Målgörare: Lejonet. Linus Molin 2 och Mikael Andersson  Sannarp: Felix Mattsson 2, Pierre Rundvall och Martin Henningsson.
Skott: 25-49
Utvisningar: Lejonet: 5 x 2 min 1 x 10 min Sannarp: 3 x 2 min 1 x 10 min.
Publik: 127

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser