Annons

Barnrikedom på Tusenskönan

Ibland är livet som en julsaga. På Tusenskönan  har man idag haft jultemadag. Kanske inte alldeles ovanligt vid den här tiden på året. I år blev den dock lite annorlunda. Allt man tillverkade ska skänkas till andra barn. Barn som behöver. Barn i Landskrona.
– Det började med att några av flickorna i min klass läste en bok. Kompisboken. I den gjorde barnen en insamling till världens barn. En insamling för att hjälpa andra! I samma veva stod det ofta i tidningarna om barnfattigdomen i vår stad. Landskronas barn är ju också världens barn, säger läraren Connie Mantrell.

Töserna  presenterade en go´idé. Om den tyckte fröken också.
– Och alla andra vuxna på skolan och vips hade vi ett projekt. Barnen och deras familjer har skänkt leksaker, hygienartiklar och kläder. Några av barnen kom med sin veckopeng i ett egentillverkat  kuvert och intet  öga var torrt när vi såg vad man var beredd att göra för andra, säger fröken Mantrell, lika delar stolt som rörd.

Annons
 

Vackert dekorerade kassar ska nu packas och dessa ska sedan delas ut till lokala hjälporganisationer. 710 kronor ska sättas in på ett konto till Världens barn.
Det här är också Landskrona 2012. Barnrikedom!


Lite julgodis och veckopengen skulle naturligtvis till någon som behövde det bättre.


Kassar dekorerades.


…och är det jultemadag så bakas det även pepparkakor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser