Annons

Tre atleter på väg till SM i Uppsala

I helgen avgörs SM i tyngdlyftning i Uppsala och från Landskrona Atletklubb finns tre lyftare anmälda.

För två år sedan åkte Bilal själv till SM och lyfte hem silvermedaljer i klass 56 kg. För ett år sedan hade Bilal med sig träningskompisen Yaser och de slutade på första och tredje plats i klass 56 kg.
– I år är det tre atleter från Landskrona, som beger sig till SM, Bilal, Yaser och Bager, säger Patrik Helgesson, ordförande i Landskrona AK.

Annons
 

Bilal är regerande svensk mästare i klass 56 kg. Bager lyckades kvala in till SM på JSM som gick i Stockholm i september. Yaser kvalade in till SM i våras och har sedan dess gått upp en viktklass och går därför i klass 62 kg.
– Bilal är skyhög favorit i klass 56 kg och Bager har också en rejäl medaljchans i klass 56 kg. Värre blir det för Yaser som gått upp en viktklass till 62 kg och därför behöver han lyfta en hel del till, tror Patrik Helgesson.

 – Det har nu snart gått  fyra år sedan killarna kom ner till Landskrona AK för första gången på sportlovet 2009 och provade för första gången på att lyfta och alla tre har nu nått till SM för seniorer, avslutar Patrik Helgesson.

Tyngdlyftningsförbundet gör som atletklubben i Landskrona gjort vi NM-tävlingar och sänder live från SM Uppsala. Läs mer om SM och livesändningarna på förbundets hemsida.
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTyngdlyftningsforbundet/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser