Annons

Prisade kulturvidgare med egen podcast

För den oinvigde men säkert också för den insatte gjorde de unga tjejerna Felicia My Piltz, 16, och Linn Eriksson, 17, ett starkt intryck i samband med utdelningen av Landskrona stads kulturstipendium. Utan minsta darr på rösten greppade de vars en mick och med intensitet lät de replikerna hagla. Träffsäkert. Mens eller Mäns? Skratten ackompanjerade. Underfundigt. Spoken word heter konstformen som tillsammans med tjejernas podcast vidgat det lokala kulturbegreppet. För detta belönades de med 10 000 skattefria kronor samt äran att tillhöra skaran som fått motta stadens förnämsta kulturpris.
Överraskande men kul och det visar på bredden inom kulturen. Det finns något för alla, menar Linn Eriksson.

Estradartisterna tillhörde en skara på cirka tio som under en period ofta träffades på biblioteket för att bredda sina kunskaper inom spoken word. Det gick så pass bra att man
skapade sig ett namn även på den  nationella spokenwordscenen inte minst sedan man deltog  i SM i Poetry Slam i Göteborg i somras.
– Det var genom träffarna på biblioteket som vi lärde känna varandra. Det är synd att dessa inte längre finns kvar, säger Felicia My Piltz och Linn Eriksson nickar medhållande och funderar kring varför de upphörde.
– Det fick vi väl egentligen aldrig något svar på…

Annons
 

I väntan på en lokal samlingsplats för slammare lägger tjejerna sin kraft på Linn & My podcast. I förra veckan släppte man det sjunde avsnittet av sin podradio med full fokus på allt som julen har att erbjuda.
– Stipendiepengarna kommer vi att satsa på utrustning för våra sändningar. Podcast är ett jättekul radiofenomen, säger Felicia My Piltz.
– Om vi nu inte väljer en solresa istället, inflikar kompisen.
I runda slängar lyssnar cirka 200  personer på deras sändningar.
– Det är klart att vi vill nå ut till så många som möjligt med vår konstart.
– Vi tar plats och är inte rädda. Nej vi kör på.

Man kan inte annat än att imponeras av det samhällsengagemang tjejerna uppvisar och båda menar att Landskrona har ett levande kulturliv, även i för ungdomar.
– Jag har odlat mitt kulturintresse i Landskrona. Det finns en möjlighet till det här. Här finns många eldsjälar och stor omtänksamhet, menar Linn Eriksson som är uppväxt på gränsen till kommunen.

Under jubileumsåret hoppas Linn och My att spoken word-scenen ska få ny luft under vingarna i stan.
Vi finns här som en resurs, avslutar tjejerna.

Lyssna på Linn & My podcast – linnmypodcast.wordpress.com

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser