Annons

Landskronabygdens Släktforskare firade ett kvarts sekel

Igår firade Landskronabygdens Släktforskare  sin 25-års dag med jullandgång och skrönor.

Det var 1987  som Elly Kerstin Henriksson på Vuxenskolan i Landskrona tog initiativet till bildande av en förening för släktforskare. Efter en artikel i NST i november samma år samlades ett 30-tal intresserade på ÖV-huset. En interimsstyrelse med William Ekelund som ordförande utsågs.

Annons
 

Följande målsättning antogs: ”I första hand har vi tänkt att träffas och utbyta forskningsrön. De mera erfarna forskare kan hjälpa de mindre erfarna och nybörjarna på traven. Vi har också planerat gemensamma besök på olika arkiv, anskaffa hjälpmedel för forskningen, göra utflykter till intressanta mål och mycket annat…”

Mycket har hänt under de gångna 25 åren, inte minst teknisk. Steget från dåtidens ofta suddiga mikrokort till dagens fotograferade och digitaliserade kyrkoböcker är enormt.
– Numera kan man forska när som helst och var som helst, vilket också har bidragit till det ökande intresse för släktforskning, säger föreningens ordförande Jörgen Magnusson.

Landskronabygdens Släktforskare kan konstaterar att antalet medlemmar ökar ständigt, liksom aktiviteterna på medlemsmötena.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser