Annons

TV-puckhög av Falcons P12

På söndagen hade Falcons P12-lag besök av Engelholm. Lagen har stött på varandra ett flertal gånger de senaste åren och känner varandra väl. De senaste två matcherna mot Engelholm har slutat med oavgjort och det skulle visa sig att denna resultattrend fick en fortsättning denna eftermiddag. 5-5 slutade matchen efter stor dramatik.
Matchen inleddes med att Falcons drabbades av en utvisning och här fick Engelholm på ett praktskott som tog dem till ledning. Trots ett flertal chanser för båda lagen så slutade den första perioden 0-1 till Engelholm.
Falcons kom ut hungriga i andra perioden och det dröjde endast en halv minut innan Tobias Ohlsson-Bååth fick till en diagonalpassning till Elias Svensson som med ett lågt skott fick kvitterat. Efter ytterligare en minut så frispelades Samuel Rosenqvist framför mål och därmed hade Falcons tagit ledningen.
– I detta skede kändes det som att vi  hade ”hittat rätt” i vårtspel, men istället för ytterligare Falcons-mål fick Engelholm in en kvittering och när signalen ljöd för periodvila hade matchen svängt fullständigt så att det stod 2-4 på resultattavlan, berättar lagets tränare Jakob Ohlsson.

– Allt för mycket tittande på bollhållaren bidrog till att killarna tappade lite i sitt markeringsspel. Detta i kombination med fortsatt slarvigt försvarsspel vid frislag, bidrog till motgångarna i slutet av andra perioden.
För att förändra matchbilden ändrades det om ganska friskt i formationerna och efter ett välbehövligt snack i omklädningsrummet var det revanschsugna Falcons-killar som kom ut till tredje perioden och det dröjde endast 35 sekunder innan Rasmus Ardemark fick lirkat sig förbi sin motståndare och reducerat. Falcons fortsatte ligga på för en kvittering och efter halva sista perioden fick Jakob Bjarke kvitterat på ett frislag.
I anfallet efter fick dock Engelholm, i en tilltrasslad situation framför duktige Melvin Bengtsson i Falconsmålet, på nytt tagit ledningen. Falcons tog en time-out med tre minuter kvar och fick till en rejäl forcering återstoden av matchen. Med 1.20 kvar av matchen plockades målvakten och Falcons fick till en press som bland annat resulterade i en Engelholmsutvisning med 12 sekunder kvar. Bollen petades igång i hörnan och Tobias Ohlsson-Bååth bågade in mot ”höga slott” och fick iväg ett skott som smet in vid första stolpen.
– Killarna fick tokfnatt och till publikens stora jubel bildades en klassisk ”TV-puckhög”. Ett oavgjort resultat av två duktiga lag i en välspelad match, trevlig publik och fina domarinsatser. Kort och gott en fin innebandyupplevelse för alla i hallen, avslutar Jakob Ohlsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser