Annons

Skolutvecklingen röner nationellt intresse

Det pågående utvecklingsarbetet inom skolan i Landskrona röner intresse. Politiker, forskare och nu även innovationsmyndigheten Vinnova studerar skolan i Landskrona.

Den statliga innovationsmyndigheten Vinnova tog i fjol fram en studie om goda exempel på innovationsarbete i offentlig sektor. I år bygger man vidare på denna studie och kommer bland annat att studera modellklassarbetet i Landskrona.

Annons
 

Modellklassarbetet har utvecklat en elevutvärderingsmodell, analysarbete på skolan med stöd utifrån samt olika pedagogiska modeller. Elevgruppen som varit i fokus är till Sverige sent anlända elever i grundskolan. Resultaten på elevnivå har rapporterats vara utmärkta. Dammhagskolan och Pilängskolan har idag modellklasser.
– Det är glädjande att Vinnova även uppmärksammar goda innovationer inom skolan. Det är också särskilt glädjande att vårt arbete i Landskrona röner stort nationellt intresse, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser