Annons

Rätten ansåg 17-åringen vara skyldig

Rättegången i Lunds tingsrätt mot den mordmisstänkte 17-åringen är över. Åklagaren menade i sin slutplädering på måndagen att ungdomsvård är utesluten och att domen ska bli åtta år. Försvaret hävdade dock att 17-åringen skulle försättas på fri fot omedelbart då de ansåg att man inte kan utesluta att det funnits en annan gärningsman. Den femte rättegångsdagen avslutades dock med att rätten berättade att den anser att 17-åringen är skyldig. Han ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan dom faller.

I fredags var det mestadels försvarets vittnen som hördes. Advokat Urban Jansson lät bland annat vittnen berätta om att förhållandet mellan den mördade systern och 17-åringen var bra. Han påpekade dessutom att det fanns vittnen som uppgav att det funnits fler folk i trappan vid mordtillfället samt att de olika experterna som hörts under rättegången lämnat olika besked, bland annat vad gäller om systern kunnat tala efter att hon fått sin luftstrupe avskuren.

Annons
 

Hela måndagen gick åt till nya vittnesförhör samt slutpläderingar och det var tidig kväll när lagman Ralf G Larsson kom tillbaka efter förhandlingar bakom stängda dörrar och förkunnade att rätten ansåg 17-åringen som skyldig till sin systers död. Han hävdade också att motivet som målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz lagt fram, att det skulle röra sig om ett hedersmord, var styrkt.
Något överraskande meddelade Ralf G Larsson också att 17-åringen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning innan dom faller. Hur det än går så lutar mycket åt att försvaret kommer att överklaga till hovrätten.

Läs även

 • Rättsläkare stöder tes från åklagare
 • Rättegången mot 17-åringen halvvägs
 • Åklagare lutar sig mot teknisk bevisning i mordfall
 • Utredning om mordmisstänkt klar
 • 17-åringen kvar i häkte
 • Misstänkta kvinnan frisläppt
 • Överklagan och begäran om omhäktning
 • Många hedrade mordoffer
 • Brodern häktad för mord – mamman för anstiftan
 • Mamman förnekar brott
 • Misstänkt kvinna gripen
 • Hård kritik mot kommunen
 • Bilden klarnar kring mordet
 • Mordmisstänkt nekar till brott
 • Kvinna knivskuren till döds vid familjedrama

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser