LS upp 17 placeringar vid Sum-Sim

Årets svenska ungdomsmästerskap i 25-meters bassäng simmades helgen 8-9/12 i Vallhallabadet Göteborg. Landskrona Simsällskap deltog med den största truppen på många år, sju simmare varav fem simmade flera individuella lopp. Klubben tog ett rejält kliv upp i rankingen och plockade också en guldmedlaj med sig hem genom Alfred Christensson på 100 fjäril.

Alfred Christensson-98 har vunnit paraddistansen 100 fjäril vid två tillfällen tidigare och var favorit till guldet även denna gång. Alfred ledde till finalen med bästa försökstiden 1.00,04 tätt följd av Hampus Lovinge från Norrköping. Efter halva loppet i finalen låg han på en 4:e plats 6/10 efter täten. Han lyckades genom en lysande avslutning på loppet ta sig ikapp och förbi övriga simmare i finalen och slå händerna i kaklet på 59,34, 31/100 före Lovinge. Alfred vann därigenom sitt tredje raka Sum-sim guld till LS.
Alfred imponerar i en, för honom, ovan situation där han ligger efter täten en bra bit in i loppet men går förbi och vinner en betryggande seger, säger klubbens chefstränare David Söderstjerna efter loppet.
Alfred var i vattnet fler gånger under helgen. På 200 medley sänkte han personbästa med 1,3 sekunder och tog sig i mål som tia med 2.19,97. Sista individuella distans för Alfred var 200 ryggsim där han simmade en bit över ”pers” och slutade på 12:e plats.

Hampus Svensson-99 har utvecklats mycket den senaste tiden och har med stormsteg närmat sig de bästa simmarna i sin åldersklass. I sin fösta individuella final på ett mästerskap på 100 ryggsim lyckades han sänka sitt fina personbästa från regionfinalen med ytterligare 4/10. Han var i och med detta snubblande nära en bronsmedalj. Hampus nådde dock inte riktigt ända fram och slutade fyra med tiden 1.05,34. På 400 frisim gjorde Hampus blott sitt tredje lopp på distansen. Genom en liten sänkning av personbästat hämtade han en placering i resultatlistan och slutade 8:a på 4.37,78. Hampus simmade ytterligare en final under helgen, den på 100 frisim där han blev 9:a med 58,37.

Clara Vater-97 tävlade med ett år äldre tjejer i klassen 15-16 år. Detta till trots var hon endast 49/100 ifrån en medalj då hon simmade in som 5:a, endast slagen av en jämnårig tjej. Tiden 1.05,10 innebar personbästa och ett positivt resultat för framtiden, detta trots att fokus för säsongen inte legat på ryggsim. Clara simmade även final på 100 fjäril och 100 frisim. Dessa lopp gick något sämre än vid regionfinalen och hon slutade på 15:e resp. 22:a plats.

Filip Tretonius-99 simmade även han, likt Hampus, sin första individuella Sum-sim Riksfinal. Filip var i vattnet på två individuella distanser under helgen. Först ut var 100 ryggsim där han gick i mål som 10:a med sin nästa bästa tid på distansen (1.07,12). Filip provade sig på ett nytt upplägg med en lugnare öppning första halvan och en snabbare avslutning. En tidigare spurt i loppet kunde ha räckt till en högre placering, något han säkerligen bär med sig till nästa tillfälle. Filip simmade även 200 medley där han blev 16:e man med 2.33,29.

Sara Linné-97 är en mångsidig simmerska som behärskar flera olika simsätt och distanser. Vid riksfinalen i Göteborg simmade även hon med ett år äldre tjejer. Bäst gick det på 200 ryggsim där hon placerade som 14:e tjej med tiden 2.25,50. På halva distansen räckte tiden 1.07,60, vilket var ”pers”, till en 20:e plats. Samma placering blev det på 100 frisim (1.00,05) efter ett lopp med en snabb öppning som hon inte riktigt orkade hålla farten hela vägen in i mål. Det blev dessutom en slutlig 22:a plats för Sara på 100 bröstsim.
Utöver de individuella loppen deltog LS även med två lagkappslag i killarnas yngsta klass 14 år och yngre. LS simmade 4×100 frisim på lördagen där laget bestod av Alfred, Hampus, Filip och Tim Petersson-99. Laget förbättrade sin tid från kvalet med nästan två sekunder och blev  7:e bästa lag. En placering som upprepades på 4×100 medley under söndagen genom Filip på ryggsim, Salim Celikovic-98 på bröstsim, Alfred på fjäril samt Hampus på frisim.

LS slutade på en 22:a plats i poängligan av 75 deltagande klubbar. En klättring med 17 placeringar jämfört med föregående år!
– Jag tror på fortsatta klättringar i resultatlistorna de närmaste åren genom vår duktiga och breda ungdomstrupp. Nu ser vi fram emot Sum-Sim på hemmaplan på Citadellbadet till sommaren, avslutar  en nöjd David Söderstjerna efter tävlingarna.