Annons

Tung förlust för lejonet

Det märktes att motståndet för Lejonet kommer att bli tufft i alltrean. I hemmapremiären föll man tungt mot Kallinge/ Ronneby med 2-4. Det var mer fysiskt spel och ett högre tempo.

Gästerna tog ledningen men Lejonet kom tillbaka och kvitterade genom Joel Persson efter 14.37. Kallinge/ Ronneby lyckades dock göra 2-1 innan perioden var slut. Samtliga mål gjordes i powerplay.
I andra perioden var det mest ställningskrig med utvisningar som följd och här drog Lejonet det längsta strået. Kvitteringen kom 12.37 genom Linus Mohlin.
Kallinge/Ronneby tog åter ledningen i början av tredje perioden när Lejonet slarvade vid egen blålinje. Spiken i kistan, 2-4 kom med fem minuter kvar av matchen.

Annons
 

Föga tröst var att Lejonet vann skottstatistiken med 45-31 men de var inte tillräckligt effektiva framför mål. Gästernas målvakt släppte många returer men Lejonet var inte hungriga nog att ta hand om dessa.

Närmast väntar de gamla seriekonkurrenterna Trelleborg på bortais innan man möter Sannarp hemma. Därefter är det dags för julledighet.

Resultat:
2-4(1-2,1-0,0-2)

Målgörare:
Lejonet: Joel Persson och Linus Mohlin.
Kallinge/Ronneby: Robin Dahlstedt 2, Joel Söderblom och Sebastian Svensson.

Skott:
45-31

Utvisningar:
Lejonet 8 x 2 min 1 x 10 min Kallinge/Ronneby: 6 x 2 min

Publik:
102

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser