Annons

Vernissage för utställning framflyttad

Landskrona museum håller just nu på och bygger en ny permanent utställning: ”Systrarna -och deras brudkistor”. Meningen var att utställningen skulle ha vernissage den 16 december men den har tvingats flytta fram till den 20 december.

Systrarna Andersson växte upp på en gård utanför Asmundtorp kring sekelskiftet 1900. De vävde, sydde och broderade allt till det framtida hemmet. Brudkistorna fylldes. Tiden gick och fyra av systrarna gifte sig aldrig. Allt blev liggande i kistorna. Tack vare en gåva från barnbarn kan snart Landskrona museum visa upp en stor del av de sex systrarnas textila skatt. Samlingen visar vad som brukade finnas i en brudkista vid denna tiden. Unikt är att många av textilierna aldrig har använts och därför aldrig slitits och tvättats. Färgerna är lika lysande som när de en gång lades ner i kistorna, allt enligt Åsa Karlsson, antikvarie på Landskrona museum.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser