Annons

Inte aktuellt med belysning

Är det något Landskronaborna brukar lyfta fram som positivt i sin stad så är de det kustnära läget. Dagligen promenerar hundägare, motionärer och andra flanörer längst med havet mellan Borstahusen och strandpromenaden Linjen vid vattentornet. En av de vackraste kustremsorna i landet enligt många. De som vill hålla sig hela och rena får dock promenera under dygnets ljusa timmar. Efter mörkrets infall är det näst intill omöjligt att ta sig från Lindhs hamn och norrut då sträckan helt saknar belysning. Och några planer på att förändra detta faktum föreligger inte.
– Det är faktiskt ingen som lyft frågan, säger Peter Siilak, teknisk chef på Landskrona Stad, när han i mörkret går en kort promenad strax norr om Lindhs hamn tillsammans med Landskrona Direkt.
– Jag måste erkänna att jag aldrig gått här men jag kan tänka mig att det är vackert. Kommunen har dock bestämt att de vill att de som rör sig mellan Borstahusen och centrum ska göra det längst med Strandvägen där uppe. Det är därför det lagts en gång- och cykelväg hela sträckan, säger han och pekar upp mot Exan.

Att det planeras för ett nytt stort bostadsområde i norra Borstahusen och att de som flyttar dit kanske vill använda sig av havsleden, tror inte Peter Siilak har någon betydelse.
– Jag är övertygad om att de som bor här vid havet inte vill ha någon belysning mellan sin tomt och sundet. Det skulle förstöra deras utsikt, tror han och lägger även in en ekonomisk aspekt.
– Det där med belysning är dyrt. Låt säga att man behöver en låg lampa (typ de som finns vid Pumphuset, reds anm.) på var femtonde meter så blir det stora pengar. Skulle vi trots detta genomföra något sådant tycker jag att det skulle vara neråtlutande ledlampor i korta stolpar som har rörelsedetektorer så att lamporna tänds när man kommer gående och släcks när man passerat, funderar Peter Siilak.

Annons
 

Det återstår och se om de nya invånarna i Norra Borstahusen har röster höga nog att få ljus på sin kvällspromenad eller joggingtur utmed havet.


Tekniska chefen Peter Siilak vänder tillbaka i mörket.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser