Annons

Nya studier i Karibien

Enoch Thulingymnasiet har ännu en gång beviljats pengar för att fortsätta samarbetet med en skola som heter Infotep i Dominikanska Republiken. Pengarna kommer från det svenska Internationella programkontorets Athenaprogram.

Samarbetet är ett elev- och lärarutbyte som innebär att en grupp bestående av 12 elever och 3 lärare från Enoch Thulingymnasiet kommer att åka till Dominikanska Republikens huvudstad Santo Domingo i månadsskiftet februari/mars för att tillsammans med elever och lärare från Infotep samarbeta kring olika projekt med inriktning mot programmering.
– Vi har haft ett lyckat utbyte med Infotep tidigare så nu ska vi utveckla och fördjupa vårt samarbete. Vårt samarbetsprojekt innebär också att lika många elever och lärare från Infotep kommer och besöker Enoch Thulingymnasiet senare i vår för att fortsätta samarbetet, säger Bo Ståhl som är projektledare och ansvarig för internationellt arbete på Enoch Thulingymnasiet.

Annons
 

–  Vi har gedigen kompetens bland våra yrkeslärare och ser denna satsning som en möjlighet att spetsa till deras kunskaper ytterligare för att göra eleverna mer rustade för framtida yrken, fortsätter Christian Olsson, verksamhetschef för gymnasiet.

Förutom att genomföra olika skolprojekt tillsammans med de dominikanska eleverna kommer vi också att ha olika andra aktiviteter och ta del av Dominikanska Republiken rika kulturliv och storslagna natur.
– Musik och dans är en viktig del av det dominikanska folkets liv, så förhoppningsvis är det någon av våra elever som kommer att lära sig dansa merengue.  Vi kommer också att göra en del studiebesök på svenska företag som har verksamhet i Dominikanska Republiken exempelvis Ericsson och ABB, avslutar Bo Ståhl.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser