Annons

Applåder för Milan på bion

Igår gick den svenska filmen Äta Sova Dö upp på duken på Biohuset Maxim i Landskrona. På plats i den nära nog fullsatta salongen satt ett flertal personer som var med i filmen. En av dessa var Milan Dragicic som inför publiken svarade på en del frågor just innan föreställningen. Efter filmen var det många som kom fram till honom och visade sin uppskattning.
– Det var kul att så många kom. Många kom fram efter och skakade hand och sade att filmen var bra, sa den blivande(?) skådespelaren.

Och visst har filmen fått såväl biobesökare som kritiker att stå på rad i hyllningskören. En som jobbar med film dagligen och som bland annat har suttit i juryn till Guldbaggegalan är Marie Öhgren och hon är lyrisk när hon pratar om filmen.
– Jag såg filmen på Filmdagarna i Malmö och det är i sanning en jäkla bra film! Mer ärligt skådespel var det längesedan jag sett i svensk film, sade hon när Landskrona Direkt bad om ett omdöme.

Annons
 

Och på tal om Guldbaggegalan så släppte Milan Dragicic nyheten att han blivit bjuden till den prestigefyllda galan som hålls på Cirkus i Stockholm den 21 januari och Marie Öhgren har haft ett finger med i spelet.
– Jag sitter inte med i juryn i år men jag har skickat en kopia på Äta sova dö till Filminstitutet för juryn att titta på. Nomineringarna tillkännages i början av januari, sista juryvisningen brukar vara första helgen i januari, säger hon.

Så bra uppslutning som under gårdagen var det inte när stans fullmäktigeledamöter i tisdags fick chansen att se filmen. Det var Niklas Karlsson (S) som föreslog för Lennart Söderberg att fullmäktige skulle se filmen och han nappade direkt och tog upp frågan i presidiet som genast var på. Intresset hos politikerna var svalt och det visade sig dessutom att många som bokade sig stannade hemma.
– Jag har inga exakta siffror men vi hade ett 30-tal bokade och jag tror att det bara var cirka hälften som dök upp. Jag förstår att man kan få förhinder men jag blir förbannad när man inte kan höra av sig om man inte kan komma. Jag var väldigt noga med att poängtera att anmälan var bindande, sade han.

Vad gäller filmen så tyckte Lennart Söderberg att den var mycket bra.
– Det är en solskenshistoria. Jag känner Milan sedan tidigare och han är en härlig kille. Skådespelarna var mycket duktiga allihopa, säger han och berättar om en händelse i filmen som han själv varit med om.
– Jag har ett företag och vi blev av med vår största kund på 1990-talet och jag minns att vi tvingades säga upp några i personalen. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som då och då vet jag att de som fick gå hade det ännu tyngre. Det kändes för jäkligt, säger han.

Max Klintman som äger Biohuset Maxim har lyckats få till ett par extra föreställningar. Förutom att filmen går ikväll (torsdag) klockan 20.00 så visas den även på söndag klockan 17.45 samt på tisdag klockan 18.00.


Fullmäktige svek men det gjorde inte Landskronaborna som på onsdagskvällen nästintill fyllde Biohuset Maxim.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser