Annons

Mr Innebandy och Falcons går skilda vägar

Mr Innebandy i Landskrona, Falcons sportchef Petri Manu, får lämna klubben han en gång var med och startade. Det definitiva beskedet att det inte finns plats för en sportchef i den framtida organisationen fick han igår av klubbens ordförande Peder Alberoth.
– Det är resultat av att vi kommer att organisera verksamheten på ett annorlunda sätt framöver och anpassa oss till det bistra ekonomiska klimat som råder och den tio år långa verksamhetsplanen som årsmötet antog i somras. Därmed försvinner rollen som sportchef i vår verksamhet, säger klubbens ordförande Peder Alberoth och förklarar att beslutet om att låta sportchefen gå, tagits av en enig styrelse.
– Det är ingen hemlighet att jag och ordförande inte kommer överens och att det vi har gemensamt är klubbmärket, säger Petri Manu.

Sedan 2000 har Petri Manu varit sportchef i Falcons men engagemanget för innebandyn i Landskrona sträcker sig betydligt längre bak än så. Tidigt 1990-tal startade han Landskrona SK:s innebandysektion.
– På ett eller annat sätt tänker jag fortsätta inom idrotten. Kanske blir det en framtid som spelar- och tränaragent, funderar han.

Annons
 

Klubben har länge haft en strävan att nå innebandyns finrum, Svenska Superligan. Säsongen 2010/2011föll man på målsnöret.
– Jag hoppas på det än. Vägen dit är en sak vi är oense om. Den måste ske med lokala produkter, toppad med en eller annan stjärna som Falcons kan lösa finansieringen för externt, säger Petri Manu och beklagar att sprickan i föreningen nu blottas.
– Det finns saker i måldokument och marknadsplan som jag omöjligt kan skriva under på och då får jag finna mig i att det blir så här, säger han.

Vi har haft en oerhört stor nytta och glädje av Petri under alla dessa år och med största sannolikhet inte heller tagit oss så långt, rent sportsligt, som vi har gjort utan honom, men för att stå rustade inför framtiden ser vi inget annat alternativ tyvärr, säger ordföranden och menar att kansliet i framtiden kommer att ha sin tyngdpunkt på administration, på rekrytering och inte minst på marknadsföring och sponsorbearbetning.

Peder Alberoth menar att klubben slickar såren efter underskottet man drog på sig
säsongen 2010/2011 men understryker att klubbens ekonomi är i balans.
 – Lägger man därtill det bistra klimat som råder för hela Europas och större delen av världens ekonomier så ser vi att företagen får allt svårare att sponsra idrottsverksamheter generellt. För detta behöver vi stå rustade.

– Jag får sondera marknaden i regionen för att se om jag kan vara behjälplig någon annanstans. Jag brinner för idrotten och föreningslivet, avslutar Petri Manu som redan fått en påringning från en annan förening sedan Falcons offentligtgjort att han slutar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser