Annons

LKGF på säsongsavslutning i Södertälje

I fredags stod Landskona Kvinnliga Gymnastikförenings generösa delegation på Lund central, varmt klädda och redo för att inta årets sista tävling. Den årligt hållna Julpokalen arrangerades i år av Södertälje. Det är en vänskapstävling där endast utförandet bedöms. Flickorna som representerade LKGF var Doruntina Goxhuli, Isabelle Risberg och Olivia Kristensson-Nilsson.
– På lördagsmorgonen var vi igång i den kalla Hölö-hallen som ligger utanför Södertälje. Det var många tävlande och vi var med i den tredje laguppsättningen. Isabelle var den första ut på golvet med sitt tunnband. En stabil insats men lite för skakigt. Hennes andra program som var med bollen var precis likadant, stabilt men lite för skakigt, säger tjejernas tränare Wiktoria Matulaniec och berättar vidare.
– Den andra gymnasten ut var Olivia som först körde boll och sedan käglor. Bollen var skakig och det inkom några onödiga missar här och var. Ändå lyckades hon samla sig och gå ut och köra ett bra kägelprogram. Ett bra avslut på en tuff tävlingssäsong. Sist men inte minst hade vi Doruntina som först körde sitt fristående, alltså utan redskap. Ett häpnadsväckande program och ett slående resultat. En mycket fin prestation som avslut på sin ungdomskarriär. I sitt andra program körde hon boll. Även det ett fint och stabilt program, säger tränaren och sammanfattar nöjt.
– Tyvärr räckte inte vår insats till någon pallplats men vi slutade bland de 10 bästa lagen i Sverige av 23 möjliga. En bra insats som avslutar 2012s tävlingssäsong.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser