Annons

Landshövding gudmor till Uraniborg

Det var många som trotsade vinterkylan för att bevittna dopet av den nya venfärjan Uraniborg på söndagseftermiddagen. Det var Margareta Pålsson, landshövding i Skåne som efter ett kort tal svingade en flaska Veuve Clicquot mot båten.

Redan klockan 10 på söndagsmorgonen började aktiviteterna på Skeppsbrokajen i samband med att Venbåten Uraniborg skulle döpas. Det bjöds på glögg och pepparkakor medan pirater tog hand om de yngsta. Många passade också på att gå på guidad rundtur på båten.

Annons
 

Redan vid 13-tiden hade ett par hundra guidebiljetter delats ut. Strax efter klockan 14 var det så dags för dopet. Landskrona Stadsmusikkår inledde med musik och fanfarer under ledning av Jan Nordehammar innan Ventrafikens ordförande Leif Thorsell (M) hälsade ett hundratal åhörare välkomna i den bitande kylan. Därefter tog Margareta Pålsson över mikrofonen och talade om Ven, Tycho Brahe och kommunikationer innan det var dags för själva dopceremonin. Med ett krasch i skrovet krossades champagneflaskan och därmed var båten officiellt döpt till Uraniborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser