Annons

Skolan är prio ett

Landskrona har tillsammans med nio andra kommuner tagits ut i första omgången för Sveriges Kommuners Landstings stora skolsatsning PRIO – Planering, Resultat, Initiativ och Organisation.
– Vi är stolta över att ha valts ut för att i ett nationellt sammanhang fortsätta stadens skolutvecklingsprocess. Med vetenskapen som grund fokuserar vi nu på framgångsfaktorerna samarbete mellan lärarna och resursfördelning dit det gör mest nytta, säger Lisa Flinth (FP) ordförande i utbildningsnämnden.

PRIO som har utvecklats med stöd av konsultbolaget McKinsey & Company, har som övergripande mål att varaktigt höja kunskapsresultaten i den svenska skolan. Fokus ligger på att utveckla skolans interna processer och arbetssätt för att skapa en mer lärande organisation.
–  Vi kommer delta med Glumslövs skola och Sandåkerskolan. På vardera skola kommer en förändringsledare att utbildas. Det är också de två skolor som arbetar med vårt projekt ökad reglerad lärararbetstid. PRIO projektet kommer ge dem en ytterligare skjuts framåt, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Annons
 

Vi noterar i sammanhanget att Glumslövs skola i veckan desutom blev ytterligare en i raden av skolor i kommunen som blivit Qualis certifierad skola. Glumslövs skola har dessutom den högsta certifieringspoängen i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser