Annons

Pensionär besviken på stipendieutdelning

Igår skrev vi om att utbildningsminister Jan Björklund kommer till Landskrona för att bland annat hålla tal och dela ut stipendier till anställda inom utbildningsförvaltningen. Bjudna till ceremonin är även nya pensionärer inom förvaltningen och en av dessa har slagit näven i bordet och tackat nej.

Det är sammanlagt 45 000 kronor som ska delas ut till pedagogisk personal och eller enheter som särskilt utvecklat verksamheter för ökad måluppfyllelse.

Annons
 

Majvi Härling har jobbat inom kommunen i 42 år. Hon har dessutom arbetat med fackliga frågor sedan 1972.
– Ärligt talat så har jag svårt att förstå hur man, med tanke på det underskott man har inom förvaltningen, tänker när man delar ut stipendier till enskilda personer. Pengarna behövs till hela verksamheten. Som det är idag så går personalen på knäna, säger Majvi Härling och visar upp sin inbjudan.
– Målet är att vi ska ha en bra verksamhet och att barnen ska må bra. Den senaste tiden har det blivit så mycket administration och annat och den tiden det tar kunde till stora delar gå till umgänge med barnen istället. Det är minsjäl lätt att hålla sig för skratt. Jag är heligt förbannad, dundrar hon.

Majvi Härling har dock inget emot att personalen får något extra men att det går till enskilda personer tycker hon är fel.
– Ta exemplet med julmat. Inte en spänn delas ut till det längre. Det var sådant som gav något till hela personalen. Har man nu trots ekonomin pengar över till att dela ut så borde alla få ta del av dessa, avslutar den nyblivna pensionären.

Läs även

  • Stipendiepengar från KS och inte utbildningsförvaltningen
  • Björklund följer efter Reinfeldt
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser