Annons

En pinne mot serieledarna

Landskrona Falcons herrar tog på torsdagskvällen emot seriesuveränerna Höllviken hemma i Landskrona Idrottshall i division 1 södra Götaland.
Det bjöds på en spännande tillställning där Falcons kunde kvittera till 6-6 med blott 26 sekunder kvar och därmed tilltvinga sig en förlängning. En poäng var säkrad men bonuspoängen mäktade man inte få med sig. Slutställningen skrevs till 6-7.

Tabellen ljuger inte – det var två riktigt bra och taggade lag som drabbade samman inför 441 personer på läktarna.

Annons
 

Hemmalaget hade säkert sympatier från alla andra lag i serien den här kvällen. Höllviken kom till spel med ett försprång till närmsta lag med 10 poäng.

Matchen började i ett rasande tempo med spelvändningar åt båda håll. Redan efter 17 sekunder nätade glödhete Simon Jönsson för Falcons. Men glädjen varade bara i 53 sekunder då den förre Palmstadenspelaren Henrik Kronholm kvitterade för sitt nya lag. Och innan den första perioden var över stod det 2-2 på resultattavlan. En period som säkert uppskattades av publiken men som garanterat fick tränarna för de båda lagen att få hjärtsnörp.
– Jo, det stämmer säkert. Vi sa också till killarna i första pausen att spela mer taktiskt vilket de också gjorde i andra. Men jag tycker ändå att den tredje perioden var vår bästa för kvällen, sa hemmalagets tränare Patric Johansson efter matchen.

Falcons åkte på några riktigt tuffa utvisningar i matchen och i ärlighetens namn hade nog ingen protesterat om domsluten fördelats jämnare. Trots baklängesmål var spelet i boxplay riktigt tight och stabilt. En som verkligen fick visa sig på styva linan idag var Daniel Lind i hemmakassen. Förutom att han motade 32 skott så fick han även briljera när han räddade han en straff i slutet av den första perioden. En psykologiskt väldigt viktig räddning.

Även i den andra perioden följdes lagen åt och inför tredje var det alltjämt oavgjort, 4-4.

Lagen följdes åt även i den tredje perioden och den tillresta bortaklacken vädrade morgonluft när Höllvikens gjorde 5-6 med styvt sju minuter kvar av matchen. Men hemmalaget ville annorlunda och lyckades kvittera med 26 sekunder kvar och därmed tvinga fram en förlängning. Men som med så många andra lag med vind i seglen, lyckades gästerna till slut roffa åt sig bonuspoängen när Henrik Kronholm 4.16 in i sudden gjorde sitt andra mål för kvällen.

Matchens lirare i hemmalaget blev rättvist Daniel Lind och i bortalaget Johannes Wilhelmsson.

Nästa match för Landskrona Falcons är bortamatchen mot FBC Engelholm den 15 december.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser