Annons

Digitala historier i dagarna två

Idag, fredag samlas ett åttiotal deltagare från när och fjärran till VäL:s Digital Storytelling seminarium på Folkets Hus. Imorgon är det dags för mässa i ämnet på stadsbiblioteket.

Storytellers från Köpenhamn, Landskrona, Malmö och Stockholm kommer på fredagen till Folkets hus i Landskrona och håller workshops. Olika sätt att använda digitala medier och IT för att skapa och sprida berättelser presenteras.
Och det finns en röd tråd som binder samman workshoparna.
– Alla metoder som presenteras bygger på delaktighet, gemenskap, engagemang och har som mål positiv utveckling för individ och samhälle, säger Jan Nilsson på VäL och berättar kort om vad som kommer att hända.
– För att sinnena ska öppnas och stämningen bli den rätta inleder Christina Claesson seminariet. Christina – författare, berättare, träsovare och radioprofil – vidgar vyerna från Digital Storytelling till berättande med stort B. Berättandet som grundbulten i livet, berättandet som skapar nytt, som för oss vidare.

Annons
 

Fredagens seminarium handlar inte om att presentera och redovisa, utan om att upptäcka nya möjligheter och att bygga nya relationer.
– För att verkligen få igång kreativitet och innovationskraft har vi samlat en spännande panel med bland andra Helena Kurki, VD för CSR Factory AB.

Imorgon, lördag sammanfattar VäL tre års arbete tillsammans med unga landskronabor i projektetet LA Stories. Detta äger rum på stadsbiblioteket med start klockan 10.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser