Annons

Svalt intresse för kulturdebatt på teatern

Ett 30-tal intresserade besökte Landskrona teater i tisdags för att se filmen ”Till Ungdomen” och därefter debattera om hur man ska få ungdomar att engagera sig mer i föreningslivet i allmänhet och i kulturlivet i synnerhet.

Den 108 minuter långa filmen Till Ungdomen handlar om unga politiker i Norge. Det makabra är att filmen spelades in 2011 samtidigt som sprängningen av regeringsbyggnaden i Oslo och dödsskjutningarna på Utöya där 69 ungdomar fick sätta livet till. Filmens fokus var på fyra ungdomar i olika partier och hur de jobbade inför skolvalet som skulle hållas senare på sommaren 2011.

Annons
 

På den efterföljande paneldiskussionen var det dock främst det kulturella engagemanget, eller bristen på det samma som diskuterades. Frågorna var många men svaren få. En fråga som diskuterades var huruvida det kulturella skulle sammanknippas med det politiska. Noterbart var att två deltagare, en från Helsingborg och en från Malmö hävdade att ungdomarna i Landskrona har ett stort kulturintresse jämfört med deras hemorter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser