Annons

Karlsson frågar finansministern om ekonomiska åtgärder

Landskronas riksdagsledamot Anders Karlsson (S) har ställt tre skriftliga frågor till landets finansminister Anders Borg. Han undrar bland annat om finansministern kommer att korrigera budgetprognoserna med tanke på den ekonomiska krisen i Europa. Anders Karlsson är också kritisk till multinationella koncerners skattetrixande slår hårt. Därför frågar han Anders Borg vilka initiativ i frågan Sverige tar utifrån utländska företags skatteinbetalningar i vårt land samt om statsrådet kan utlova att Com Hem kommer att göra rätt för sig i Sverige.
– Trots hög vinstmarginal och miljardöverskott betalar kabel-tv-jätten ingen skatt i Sverige. Vinsten trollas bort med hjälp av räntesnurror eftersom ägarna har varit olika utlandsbaserade riskkapitalbolag, skriver Anders Karlsson bland annat i en av frågeställningarna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser