Annons

Inget byte vid rånförsöket

Sent på tisdagskvällen skrev vi om att ägaren till växlingskontoret Xpress Change misshandlats av minst två män som försökte råna honom. Nu har bilden ljusnat något och klart är att rånarna inte fått med sig något byte från butiken. Noterbart är att mannen råkat ut för rånare tidigare.

Ägaren till växlingskontoret hade stängt butiken för dagen och gått till sin parkerade bil på Brocksgatan. Där väntade minst två personer på honom. När han satt sig i sin bil slog en av rånarna in en ruta på bilen medan en annan slet ut mannen. De började då misshandla honom och tvingade till sig nycklar till växlingskontoret och koden till larmet. När de väl fått detta kastade de in honom i bilen och körde till Bangårdsgatan på industriområdet där de lämnade honom i bilen och försvann till fots.

Annons
 

Mannen tog sig ur bilen och fick snabbt skjuts av en förbipasserande som körde honom till butiken där en väktare redan fanns på plats. Den tekniska undersökningen visade dock att ingen tagit sig in på växlingskontoret men att försök gjorts och att larmet då utlösts.
– Jag vet inte om rångruppen har några spår men vad jag förstod så skylde rånarna sina ansikten på något vis så mannen inte kunde lämna några signalement. Klart var dock att han fått en rejäl omgång även om han inte behövde föras till sjukhus, säger Roland Friberg på Landskronapolisen.
– Det är också för tidigt att göra några kopplingar till det rån som mannen råkade ut för i början av oktober då han blev bestulen på över 100000 kronor.
Det var den 2 oktober som han rånades på 106000 kronor i samband med att han stod lutad över sin bil som var sönder på Ödmanssonsgatan och i det fallet har man ännu inte kunnat binda någon vid brottet

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser