Annons

Fullmäktige ser Äta Sova Dö

Höstens succéfilm, den publik- och kritikerrosade Äta Sova Dö går upp i Landskrona den 5 december men redan dagen innan har kommunfullmäktige köpt en egen visning.

Stundtals kan det tyckas som om stadens politiska läger inte har mycket gemensamt med varandra men kanske kan ett gemensamt biobesök kitta samman några glipor. På initiativ av oppositionsrådet Niklas Karlsson (S) ska församlingen den 4 december tillsammans gå på Biohuset Maxim och se filmen Äta Sova Dö.
– Det var ett mycket bra initiativ av Niklas, berömmer kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M) som inte var sen att nappa på idén.

Annons
 

Efter överläggningar i presidiet får nu samtliga fullmäktigeledamöter inklusive ersättare chansen att se filmen som rosats av så många och som har Landskronabon Milan Dragisic i en av de bärande rollerna.

Milan Dragisic just hemkommen från filmfestivalen i Tallin gläds åt beskedet att politikerna nu gemensamt ska se filmen.
– Fantastisk kul, säger han och på stående fot erbjuder den sympatiske skådespelaren att berätta lite om filmen innan visningen.
– Jag får försöka komma i kontakt med fullmäktiges ordförande, säger han.

Själv har han i helgen representerat filmen vid den årliga filmfestivalen i Tallin och som ny i filmvärlden är han tagen av alla intryck.
Jag har minglat på franska, och grekiska ambassaden. Det var visningar av filmen på ett par biografer samt tal och intervjuer i samband med detta, förklarar han och det är inte utan att stoltheten lyser kring honom.
Jag representerade ju inte bara filmen utan hela landet, säger han som dock inte har med någon ny utmärkelse för filmen med hem från Estland.
– Festivalen pågår än. Prisutdelningen sker först idag och imorgon. Nu vet jag inte hur de går men helt klart hade ryktet om filmen gått även i Tallin där flera fick vända i dörren vid den första visningen och det var så gott som fullsatt i salongen även senare.

Läs mer

  • S vill att fullmäktige går på bio
  • Omtumlande dagar för Milan
  • Stans förste prisade skådis
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser