Annons

RG-gymnaster i landets absoluta topp

Hela helgen har gymnaster från Sverige, Skottland och Ryssland varit i Halmstad Arena för att göra upp om medaljerna i Swedish Cup 2012 i Rytmisk Gymnastik. Gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF fanns med i tävlingen som endast är öppen för de tolv bästa juniorerna och seniorerna på Svenska Gymnastikförbundets rankinglista samt internationella gäster.

Under lördagen avgjordes den prestigefyllda ”mångkampen” med grenarna tunnband, boll, käglor och band. Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF tog hand om guldet och titeln i juniorklassen.
– Josefine var lite ojämn i sina insatser på tävlingsgolvet men vann med några poängs marginal före Hannah Carlsson, Halmstad RG. Bäst körde Josefine i band, berättar Jenny Engdahl-Petersson.
Josefine Olssonsom tagit många prestigefyllda medaljer under året som gått fixade även fyra finalplatser inför söndagens tävlingar.

Annons
 

Emma Lindahl gjorde åter en jämn och stabil tävling. Hennes bästa gren var också i band och den totala placeringen blev en åttonde plats. Tre grenfinaler blev facit för Emma som kommit starkt i sin utveckling under året.

Erika Gustafsson gjorde bra i boll och tunnband och hamnade på en fin 11:e plats i den hårda konkurrensen.
– Tyvärr blev det ingen finalplats denna gång.

LKGFs juniortrupp blev silvermedaljörer efter två körningar med lite slarvfel och lite dålig cynkronisering. Truppen består av Erika Gustafsson, Emma Lindahl, Olivia Kristensson-Nilsson, Wilma Mårtensson, Isabelle Risberg och Anna Lindahl. Vann gjorde GF Energo från Göteborg.

Söndagens grenfinaler blev mycket spännande dramatisk för juniorerna. I grenarna tunnband och boll tog Josefine Olsson hand om gulden.
Käglorna ville inte riktigt gå Josefines väg och hon fick nöja sig med bronset.
– Grenen band inledde Josse bra, men sedan hände det som inte fick hända. Bandet lossnade från pinnen och Josefine sprang och hämtade ett reservredskap och fortsatte sitt program. Tyvärr låg tygdelen av det söndriga bandet kvar på tävlingsytan och det blev ytterliga poängavdrag.

Gulden i käglor och band gick till Hannah Carlsson, Halmstad RG. Emma Lindahl kämpade på i sina grenfinaler med ett bra bollprogram och kägelprogram.
– I grenen band slog hon till och det blev ÄNTLIGEN medalj till Emma! Hon kunde stolt ta emot silvermedaljen, säger den minst lika stote klubbkamraten, tränaren och domaren, Jenny Engdahl-Petersson.

Juniortruppens körning i grenfinalen belönades åter med en silvermedalj. Och det var åter Erika, Emma, Olivia, Wilma, Isabelle och Anna som stod för den prestationen.
– Bra jobbat trots de otacksamma förutsättningarna i förberedelserna inför tävlingen.

Seniorklassen vanns av Anastassia Johansson, Stråssa GF.
– Emma Sandell coachade flickorna under tävlingsdagarna. Nu kommer Josefine, Emma, Erika och resten av LKGFs gymnaster att koncentrera sig på det nya bedömningreglemente som träder i kraft 2013. Nya program med ny musik, nya svårigheter, etcetera ska produceras och tränas in under december och januari.


Erika Gustafsson svarade för ett fint program i boll i Swedish Cup. Foto: Leo Erdfelt


Emma Lindahl gjorde åter en jämn och stabil tävling och som grädde på moset knep silvermedaljen i band. Foto: Leo Erdfelt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser