Annons

Träff med en legendarisk målvakt

Igår skrev vi om Torkild Strandbergs möte med Kaj Leo Johannesen, Färöarnas reservmålvakt i fotboll 1990. Den målvakt som det dock skrevs spaltmeter om i världspressen var det mössbeklädde målvakten Jens Martin Knudsen som var en bidragande anledning till att, ursäkta uttrycket, lilleputtnationen, lyckades besegra Österrike. En som träffat honom nyligen är BoIS ordförande, tillika Sveriges chef över landslaget, Kenneth Håkansson.
– Såg artikeln på Landskrona Direkt om Torkilds träff med Färöarnas premiärminister och hans minne från Landskrona. När jag var på Färöarna för några år sedan med fotbollförbundet träffade jag av en tillfällighet Jens Martin Knudsen och fick en pratstund med honom. Hans starkaste fotbollsminne är naturligtvis matchen mot Österrike i Landskrona, säger Kenneth Håkansson och berättar om att Landskrona blivit ett begrepp på den lilla ögruppen.
– När jag kom tillbaka på Färöarna i anslutning till vår VM-kvalmatch i höstas så var det som brukligt en officiell lunch med de båda förbunden närvarande plus företrädare för staden, regeringen och så vidare. Många av de färöiska företrädarna hade varit med i Landskrona när det begav sig. Begreppet Landskrona är starkt på Färöarna och man sa att man ”skulle försöka göra en Landskrona” när man talade om att man skulle försöka slå Sverige. Ett talesätt som man använder när man skall slå en, på pappret, överlägsen motståndare. Döm om förvåningen och glädjen när jag berättade att jag kom från Landskrona. Minnena från Landskrona är starka och sättet som Landskrona kommun, läs Bengt Nissler, ställde upp på glömmer man aldrig.

Noterbart är att det i höstas kommit ut en bok om den legendariske målvakten Jens Martin Knudsen med titeln ” The goal-keeper with the bopple-hat”.

Annons
 

Läs även: Landskrona lever kvar hos färöingarna

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser