Annons

Styrketräning för barn och unga

Landskrona Taekwondo Akademi har i veckan i samarbete med Skåneidrotten demonstrerat träningsmoment inför ett 30-tal idrottsledare ifrån olika idrotter i samband med en föreläsning i GA-hallen i Landskrona. Föreläsningen handlade om åldersanpassad styrketräning för barn och ungdomar.

Föreläsningen är en del av Skåneidrottens långsiktiga satsning för att utbilda barn- och ungdomstränare. Just fysisk träning för barn och ungdomar är ett kunskapsområde där myter och ingrodda begrepp länge fått regera.
Idag är området väl utforskat och man vet mer om hur träningen ska bedrivas för att barn ska få en bra fysisk grund att bära med sig i livet och att minska skaderisken.
– Föreläsningen handlade om motorik, rörlighet och uthållighet. Träningen ska vara allsidig, planeras långsiktigt och anpassas till barnets fysiska mognad på ett lekfullt sätt. Att göra ”rätt sak” vid ”rätt mognadsålder”, fysiskt som psykiskt, är poängen med åldersanpassad fysträning, säger en nöjd Johan Berg som är förälder till två av barnen som deltog samt ledare i Landskrona Taekwondo Akademi.
– Jag är mycket nöjd med föreläsningen som blev en bekräftelse på att det vi gör i LTK är rätt.

Annons
 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser