Annons

Fullt på jobbmässa i Folkets hus

– Hey Baberiba, vad mycket folk här är, ropade en man i 50-årsåldern då han besökte en jobbmässa på Folkets hus på onsdagen. Frågan är om stora salen på Folkets hus har varit så välfylld sedan Rockfolket med Leif ”Burken” Björklund spelade där på 1970-talet, när Arbetsförmedlingen och individ- och familjeförvaltningen arrangerade en mässa där arbetsgivare fick chansen att träffa arbetssökande.

Under två timmar var det praktiskt taget fullt i salen och under den första timmen fick de som sökte jobb köa in. Väl inne träffade de arbetsgivare som var på jakt efter allt från städpersonal till de som hade åkt Vasaloppet.
– Det var otroligt mycket folk. Hur många som kommit håller vi på att sammanställa nu men det för sig om hundratals. Samtidigt som det är glädjande att så många kommit så ser vi med egna ögon hur situationen ser ut i Landskrona, säger Edin Salic från Arbetsförmedlingen som tog emot blanketter vid utgången som de sökande fyllt i.

Annons
 

Det var ett 30-tal utställare som var på plats och de flesta av dessa var nöjda efter de två intensiva timmarna.
– Vi har fått bra respons från utställarna men inget är så bra att det inte kan bli bättre. Till nästa gång ska vi se över logistiken, säger Edin Salic.
– Tanken är att vi ska arrangera fler rekryteringsträffar och nästa blir någon gång i början av nästa år. Hur upplägget blir då får vi se.


Frågan är om det varit så mycket folk i stora festsalen sedan 1970-talet då det arrangerades rockkonserter i lokalen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser