Annons

Wasteland visas på konsthallen

Ikväll visas den fängslande dokumentären ”Wasteland” på Landskrona konsthall. Filmen handlar om konstnären Vik Muniz som åker till Rio de Janeiro för att göra ett konstprojekt med återvunnet material från Jardim Gramacho, världens största soptipp.

Konstnären Vik Munizs tanke när han begav sig från Brooklyn till sitt ursprungs Rio de Janeiro var att skildra de människor som samlar in förnyelsebart material på världens största soptipp. Mötet med dessa människor fick Muniz att omvärdera sitt projekt, och människorna han skulle skildra kom att ta en mer aktiv roll i skapandet.
– En gripande, fängslande och fascinerande skildring av konstnären Vik Muniz projekt om ”catadores” i Rio de Janeiro, utlovar konstintendent Birthe Wibrand.

Annons
 

För den 99 minuter långa filmen svarar Lucy Walker för regin och som vanligt är onsdagsprogrammet på konsthallen kostnadsfritt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser