Annons

S vill att fullmäktige går på bio

Oppositionsrådet Niklas Karlsson (S) vill att stadens kommunfullmäktige ska gå på bio. Det är filmen Äta, Sova, Dö som är i fokus för socialdemokraten och kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M) ser gärna att så blir fallet.
– Tidigare i höst fick Sveriges Riksdag en specialvisning av den rosade filmen ”Äta sova dö” som handlar om en ung kvinna i Skåne som kämpar för att ta sig fram när hon förlorar sitt jobb. Det är min förhoppning att Landskronas politiker nu också erbjuds möjlighet att se filmen, säger Niklas Karlsson och får genast positiva signaler från Lennart Söderberg.
– Vi har kommunfullmäktigemöte på måndag och jag ska träffa presidiet i veckan och ta upp frågan. Personligen tycker jag det är en alldeles utmärkt ide, säger han.

Inför visningen av filmen i riksdagen uttalade sig regissören och manusförfattaren Gabriela Pichler.
– Jag gjorde den här filmen för att bredda bilden av Sverige 2012. Så här ser det ut just nu. Det gör mig otroligt glad att filmkaraktärernas röster ekar ända upp i Riksdagen så att arbetslöshet blir något mer än bara siffror och statistik.

Annons
 

Nu kan det alltså bli av att samtliga av fullmäktigeledamöterna i Landskrona får se filmen som rosats av så många och som har Landskronabon Milan Dragisic i en av huvudrollerna.

Filmen visas på Biohuset Maxim onsdagen den 5 december klockan 18.00 och torsdagen den 6 december klockan 20.00.

Sitter du inte i fullmäktige och vill försäkra dig om en plats, boka här.

Läs även

  • Omtumlande dagar för Milan
  • Stans förste prisade skådis
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser