Annons

Ny knarkprotest mot Köpenhamns överborgmästare

Tillsammans med 18 kommunstyrelseordföranden och kommunalråd från västra Skåne samt Region Skåne, skickar idag Torkild Strandberg, kommunstyrelseordförande i Landskrona, ett brev till Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen. Detta med anledning av Jensens uttalande om haschhandel i början av november i Sydsvenskan.

 I brevet tar Torkild Strandberg med flera, starkt avstånd från Jensens uttalanden om att öppna för laglig och reglerad haschhandel i Köpenhamn.
Det är viktigt och glädjande att det finns en stor sammanhållning från vår sida sundet kring en restriktiv narkotikapolitik, säger han och medger samtidigt att danska regeringen och Folketinget inte heller visat borgmästaren något stöd.

Annons
 

Dock menar Torkild Strandberg att Jensens tankar vinner mark och att dessa bestämt måste bemötas och motas i grind.
Bara det att Köpenhamns överborgmästare säger som han gör är ett tecken på detta. Vi hör från polis och socialtjänst att ungdomars syn på de så kallade lättare drogerna vinner allt mer acceptans. Här är det viktigt att vi är tydliga och säger emot.

Köpenhamnarna har generellt sett haft en liberalare syn på cannabisbruk än svenskarna, vilket inte minst den öppna handeln på Christiania är och varit ett tydligt bevis för.
Jag är av den uppfattningen att Christiania bör stängas. Jag har inga åsikter om hur folk bor där utan syftar då helt på den öppna försäljningen av droger som måste stoppas, säger Torkild Strandberg och avslutar:
– Vi bor i en öppen och integrerad region runt Öresund, ändrar Danmark sin narkotikapolitik får det direkta konsekvenser för oss i Sverige och det arbete vi driver.

Läs brevet från de skånska politikerna här (PDF).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser