Annons

Volleybolltjejer på frammarsch

I går, söndag 18 november, var det dags för årets andra U13-sammandrag i volleyboll. Denna gången i Ängelholm. Som ett resultat av att hela 19 lag var anmälda vid Skånesammandraget i oktober så hade man nu delat upp lagen i 2 klasser, där de högst rankade lagen spelade i Svart och övriga lag i Grön. Kronan deltog med ett lag i varje klass. Bäst gick det för lag Kronan Jessica, som spelade i Grön, som efter många tuffa matcher och riktigt bra spel till sist stod som segrare. Laget, som var nykomponerat för dagen, bestod av Ronja Keijsner, Jasmine Nilsson, Rondaina Alrawi och Evelina Jonsson och coachades av Jessica Johannesson.
Tjejerna inledde dagen med en förlust i första gruppspelsmatchen mot IFK Helsingborg, men spelade upp sig och var därefter oslagbara.
– Resten av dagen bestod av idel set- och matchvinster, och extra kul var vi fick revansch mot IFK Helsingborg i finalen, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare Kronan VBK.
– Nyckeln till segern var tjejernas vassa servar, men de har även gjort stora framsteg med grundslagen och vågar ta för sig mer och mer. När slagen sitter så vågar tjejerna passa inom laget och det vinner man mycket på.

Till nästa gång ska Kronan fortsätta träna på grundspelet och försöka komma igång med att smasha lite mer.
– När det börjar sitta så blir tjejerna riktigt farliga!

Annons
 

I och med vinsten i Gröna gruppen blir laget automatiskt kvalificerade för spel i Svart vid nästa sammandrag.  

Det andra laget, Kronan ie, som vann sammandraget på hemmaplan i oktober, spelade i Svart och gjorde även de bra ifrån sig.
Vi kom inte riktigt upp i samma höga och jämna standard som när vi vann i Landskrona, men det var en hel del riktigt bra spel och tjejerna går framåt hela tiden, berömmer tränaren.
En snöplig förlust i kvartsfinalen med 16-14 i tredje och avgörande set gjorde att man fick rikta in sig på spel om placeringarna 4-6 istället för spel om medaljerna.
– Vi hade greppet om matchen, men nerverna höll inte. Tjejerna blev riktigt besvikna och hade svårt att fokusera på spelet i nästa match. Efter ett riktigt dåligt första set så vaknade vi dock till liv och spelade sen riktigt bra och lyckades vinna både den matchen och nästa. En fjärdeplats blev det, och det tycker jag vi ska vara nöjda med.

Det var första gången ett Kronanlag ställede upp i Svart grupp i någon åldersklass och att dessutom göra det som regerande vinnare är inte lätt när man är 10 och 11 år gamla.
– Nästa gång ska vi ge oss in i kampen om medaljerna igen, kapaciteten finns definitivt hos dessa duktiga tjejer. När vi spelar på topp kan vi slå alla andra lag. Vi får jobba på jämnheten nu fram till nästa sammandrag, säger Marie Saxne.

Laget som spelade i Svart-grupp bestod av Moa Mellblom, Julia Söderlindh, Amanda Egvärn och Agnes Johannesson, och coachades av Marie Saxne.

Vid nästa sammandrag har Kronan alltså två lag med i Svart grupp.
– Vi har dessutom fått in en del nya tjejer i träningsgruppen och förhoppningsvis kan vi anmäla ett lag i grön grupp också nästa gång, så att dessa tjejer också får komma igång och spela matcher. Vi kan konstatera att på två sammandrag har tre lag från Kronan fått medaljer. Det är lag från hela Skåne som deltager, så detta är ett fantastiskt facit för en liten förening som Kronan VBK. Kronans -01:or och -02:or blir att räkna med i framtiden, avslutar Marie Saxne, entusiastiskt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser