Annons

Vilket år, Wormo!

Tredjeplats i division V, seger i kvalet till fyran, serieseger för B-laget – det har sannerligen inte varit något dåligt år för IK Wormo.
– Vilken resa vi gjort, säger Dick Melin, huvudtränare, och Anders ”Lillis” Nilsson, assisterande tränare.

Wormo var nykomling i västra femman, men uppträdde respektlöst från första matchen och till slut blev det alltså en välförtjänt tredjeplats.
– Tänk hur det kan gå. Ifjol vid den här tiden satt vi och planerade för division V. Nu planerar vi för fyran. Säsongen har varit fantastisk och visst är vi överraskade, säger Dick.

Annons
 

Tränarparet vill gärna lyfta fram kvalspelet. Trots ingen kvalrutin alls klev laget fram på ett sätt som imponerade: tre raka segrar och 11-2 i målskillnad.
– Vi har faktiskt spelat bättre under press och spelarna gillade kvalet, säger ”Lillis”,
Wormos prestation växer än mer med tanke på att medelåldern inte är högre än 21 år.
Men snacket inom laget har legat på en 30-årings nivå. Man blir lite förvånad, säger Dick.

Wormo darrade lite första halvtimmen mot Dösjöbro borta i första kvalmatchen, men kom snabbt tillbaka. Det stod 2-2 vid full tid och i förlängningen kontrollerade Wormo matchen.
Dubbelmötena med Bunkeflo FF – som kom från division IV – gav två odiskutabla segrar, 3-0 och 4-0.
Dick och ”Lillis” ser framförallt tre orsaker till den lysande säsongen:

TRÄNINGSFLITEN
– Spelarna har varit träningsvilliga. De har lyssnat och tagit till sig vad vi sagt. De har hela tiden velat bli bättre.

KONKURRENSEN
– Vi har haft en konkurrensmässig trupp. Truppen har bestått av 26 spelare och alla har känt att de kunnat få speltid.
– Det har också varit kul se att de juniorer som fått chansen tagit den när de fått den. De har skickat fina signaler om att det går att slå sig in i A-laget.

OFFENSIVEN
– Vi gjorde många mål ifjol, men vi har blivit effektivare i år. Dessutom har vi skapat många chanser. Men vi ska också nämna att vi haft ett bra försvarsspel som alla varit trygga i och det har givetvis även påverkat offensiven.

Wormo gjorde totalt 67 mål och släppte in 25.
Dick och ”Lillis” hyllar laget, men säger att om man ska nämna någon spelare blir det målvakten Andreas Borg.
– Målvaktsposten är utsatt, men Andreas har gjort många matchavgörande insatser och skapat trygghet. Utan honom hade vi inte suttit och planerat för division IV.

B-laget var också nykomling i sin serie, men spelade stabilt och segern var välförtjänt. I laget spelade även många juniorer.

Aktuellt med nyförvärv till nästa säsong?
– Tanken sedan tidigare är att Wormo ska använda eget material och vi har en stabil trupp. Men några nya influenser kanske det kan bli. Vi får se vad som händer.
Wormo ska spela i västra fyran och den preliminära serieutdelningen ser ut så här: Balkan, Bjärred, FK Bosna, Flagg, Furulund, Husie, Lödde, Malmö City, Wormo, Västra Karup, Åkarp och Åstorp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser