Annons

Stjärnor från The Ark skriver teatermusik

Den 27 juli nästa år är det premiär för musikteaterdramat Bara en berglärka av Öresundsteatern. På fredagen blev det officiellt att det är Mikael Jepson och Jens Andersson, båda med förflutet i The Ark som kommer att stå för det musikaliska.
– Jag talade först med Anders Kungsman och Per Ullberg på Öresundsteatern och jag märkte snabbt att detta var ett mycket seriöst projekt. Jag kontaktade då Jens och han var inte sen att hoppa på, säger Mikael Jepson som flyttat till Glumslöv.
– Jag har sedan jag flyttade hit bestämt mig för att försöka göra något inm den kulturella näringen i Landskrona och detta var perfekt.

Per Ullberg var den som kläckte idén att kontakta Mikael Jepson och han är glad att han lyckats engagera de två rutinerade musikerna.
– Det är naturligtvis jättekul. Vi ser fram emot ett härligt samarbete, säger Per Ullberg.

Annons
 

Än så länge är allt på planeringsstadiet men de båda musikerna har sina idéer.
– Trots att det är en seriös historia och ett tungt tema så kan man få fram budskapet även om musiken är glad. Så var de i The Ark. Vi hade ofta väldigt allvarliga texter till glada toner. Man måste experimentera, säger Mikael Jepson.

Läs även: Kick off för sommarteater

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser