Annons

Lejonet har häng på toppen

Det var konkurrens om publikens gunst igår .
Museet lockade med framtida översiktsplaner, på Folkets Hus uppträdde Drill & Drull till förmån för Barncancerfonden, på teatern kulturminglades det och de 143 som tog sig till ishallen ångrade sig inte. Lejonet tog nämligen en fin skalp när man besegrade serieledande Trelleborg med 5-4.

Lejonet fick den absolut bästa tänkbara starten med ett ledningsmål efter bara 26 sekunder. Sen ökade man på i kvällens första powerplay. När man själv drog på sig en utvisning visade gästerna ingen pardon utan reducerade efter bara 13 sekunder. Lejonet replikerade snabbt och 3-1 kom knappt två minuter senare. Trelleborg avslutade perioden med en massiv press mot Lejonet kassen. Lejonet förlorar skotten med 20-11 men vinner perioden med 3-1.

Annons
 

Andra perioden var lik den första. Lite ställningskrig och i mitten av perioden hände mycket. 8.54 gör Trelleborg 3-2 i powerplay. Drygt minuten senare kom 4-2. Ny reducering drygt tre minuter senare. I slutet Lejonet man på sig ett par två minuters utvisningar men man spelade bra i boxplay och höll undan resten av perioden..

Trelleborg hade ett gyllene läge att kvittera i början av tredje perioden då man fick powerplay men åter bra boxplay av Lejonet. 4.49 kom 5-3 genom Magnus Hermansson, snyggt framspelad av lillebror Mattias. Tvåmålsledningen kändes dock aldrig säger och när det återstod drygt två  minuter tar Trelleborg ut målvakten och pressar Lejonet stenhårt och reducerar 19.11. Efter målet visar Lejonet stor moral och släpper inte in Trelleborg i sin zon.

En härlig lagseger där Ted Mihalek-Hellström gör en kanonmatch. Med tanke på matchen mot Åstorp i tisdags så var det ett nytt lag på isen denna kväll.
Trelleborg är ett bra lag så detta var en fin skalp för stadens hockeylirare.

Lejonet ligger fortsatt på en tredjeplats i tabellen med 21 poäng. Trelleborg som i och med förlusten trillade ner till en andraplats har 24 poäng och nya serieledarna Sannarp har 26 poäng.

Matchfakta

Resultat: 5-4 (3-2, 1-2, 1-1)
Målgörare: Lejonet: Niklas Walldén 2, Linus Molin, Linus Westerlund och Magnus Hermansson. Trelleborg: Christian Carlsson, Fredrik Palm, Robin Lundin och Robin Mårtensson.
Skott: 36-39
Utvisningar: Lejonet 8 x 2min  Trelleborg 6 x 2 min 1 x 10 min,
Publik 143

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser