Annons

Kulturabetare prisades- och kreativa kontakter knöts

Kulturellt värre var det på Landskrona Teater på torsdagskvällen. Ett 150-tal gäster minglade, lyssnade på föredrag och bjöds på underhållning från scenen men kvällens höjdpunkt var utdelningen av årets kulturstipendier samt årets kulturpris som gick till bandet Domnivet.

För andra året i rad arrangerade kulturförvaltningen en mingelkväll på teatern. Gästerna möttes av en röd matta utanför byggnaden och väl inne bjöds på välkomstdrink och tilltugg. Efter tal av kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfeldt och kulturförvaltningens chef Göran Nyström gavs ett föredrag av proffsminglaren Micael Hörberg. Vid 21-tiden var det så dags för kvällens höjdpunkt, stipendie- och prisutdelningarna.
Efter utdelningen av utmärkelserna fick publiken stifta bekantskap med Milan Dragisic som hade en bejublad roll i filmen Äta, Sova, Dö.
Kvällen avslutades med ett annorlunda skådespel av The Swedish Soundpainting Orchestra.

Annons
 

Kulturpriset på 10 000 kronor fick bandet Domnivet med motiveringen:
”60-årsjubilerande orkester som verkat i både Landskrona och runt om i landet. Domnivet sprider glädje till dans- och musikälskare genom sin breda repertoar. De har genom åren roat många Landskronabor och är genuina ambassadörer för sin stad.”

De som fick årets kulturstipendier var:

Roger Lindskog (10 000 kronor)
”Roger har som engagerad ledare för sommarens allsångskvällar och sångcaféer bjudit in Landskronaborna att vara delaktiga i Landskronas kulturliv. Roger skapar med sin personlighet och glädje en god och inkluderande stämning”.

Lena Bergkvist (10 000 kronor)
”Barn, unga och vuxna i Landskrona har genom Lena fått en mötesplats, som öppnat möjligheten att uttrycka sig genom dans. Landskrona dansstudio som Lena drivit sedan 2009, stimulerar barn och unga till dans och rörelse och bidrar genom de årliga, populära showerna till Landskronas kulturliv.”

Nina Slejko Blom (10 000 kronor)
”Nina fokuserar på sitt konstnärskap samtidigt som hon entusiastiskt och aktivt arbetar med att lyfta Landskrona som kreativ och kulturell stad. Nina har genom sitt breda nätverk inom samtidskonsten och sin gästverksamhet för konstnärer satt Landskrona på den internationella konstkartan.”

Kim Bergkvist (10 000 kronor)
”Kim är en ambitiös och lovande musikalartist som tagit sig ända till Mastersutbildning på den ansedda Royal Academy of Music i London. Hon har arbetat målmedvetet, genom både utbildningar och praktikarbeten, med siktet inställt på en internationell musikalkarriär.”

Felicia My Piltz och Linn Eriksson (10 000 kronor)
”Felicia och Linn är två estradartister som genom spoken word-arrangemang lyft kulturformen lokalt. De har dessutom tagit sig vidare till den nationella spokenwordscenen genom att delta i SM i Poetry Slam. Felicia och Linn inspirerar andra unga genom att utveckla ordets möjligheter och uttrycksformer, också med egna radioprogram så kallad podradio.”


Lena Bergkvist hade ”lurat” föräldrarna till teatern med att sambon Dennis Westerberg skulle uppträda. Istället fick de uppleva att såväl dottern som barnbarnet Kim Bergkvist fick motta stadens kulturstipendium.


Scenariot underhöll.


Domnivets pianist och dragspelare Olle Engbe, samt Lena Bergkvist och Roger Lindskog på väg till den improviserade presskonferensen vid mingelstunden.


Konstnären Nina Slejko Blom.


Mattias Larsson som en gång i tiden var trummis i Jörgen Pettersson band förnekade att han skulle bli assisterande tränare i BoIS.
– Vi har precis startat ett reggae band.


Annette Kumerle Lindwall och Milan Dragisic minglade.


En efter en kallades stipendiaterna upp på scen innan det slutligen var dags att prisa Domnivet.


The Swedsih Soundpainting orchestra.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser